روش لیپوماتیک جدیدترین روش تخلیه چربی از بدن با نتیجه ای کاملا متفاوت و باور نکردنی در مقایسه با سایر روش های تخلیه چربی مثل ساکشن و یا لیپولیزر است.
به وب سایت من خوش امدید
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
کامپیوتر یا رایانه ابزاری است که بر روی آنچه به آن میدهند ( و اصطلاحاً به آن ورودی گفته میشود ) عملیاتی انجام میدهد که به آن پردازش میگویند و نتیجه مطلوب را به دست میدهد که خروجی نامیده میشود.
نام کامپیوتر
در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به کسی میگفتند که محاسبات ریاضی را (بدون ابزارهای کمکی مکانیکی) انجام میداد.
معنای واژهی فارسی رایانه
واژهی رایانه از مصدر رایانیدن ساخته شده که در فارسی میانه به شکلِ rāyēnīdan و به معنای «مرتّب کردن، نظم بخشیدن و سامان دادن» بوده است.
تاریخچه کامپیوتر
در گذشته دستگاه های مختلف مکانیکی ساده ای مثل خط کش محاسبه و چرتکه نیز رایانه خوانده می شدند.
اهمیت کامپیوتر
در پرتو امکانات بی شماری که بوسیله کامپیوتر فراهم آمده است امروزه جوامع بشری با گامی محکم و استوار به سوی تسلط هر چه بیشتر بر علم و تکنولوژی پیش میروند
نسل های کامپیوتر
واژه نسل برای تقسیم بندی مراحل پیشرفت و تکامل کامپیوتر ها به کار میرود هر از گاهی تحولات مهمی در زمینه سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر ها پدید آمده است که دامنه این تغییرات به حدی بوده است که اصطلاحاً گفته میشود نسل جدیدی از کامپیوتر ها به وجود آمده است.
انواع کامپیوتر
۱ – کامپیوتر های بزرگ (Main Frame) ۲ – کامپیوترهای کوچک (Mini Computer) ۳ – ریز کامپیوترها (P .C .) یا (Micro Computer)
بخش های اصلی کامپیوتر
۱٫ سخت افزار ۲ . نرم افزار
introduction-t…ardware-trends
سخت افزار رایانه (Hardware)
مجموعه ای از عناصر فیزیکی و قابل لمس در کامپیوتر را سخت افزار کامپیوتر مینامند. مانند مدارهای الکترونیکی ، ترانزیستور ها و IC ها.
نرم افزار رایانه (Software)
برنامه های کاربردی و برنامه های سیستم که توسط انسان نوشته میشوند. یعنی نرم افزار ، رابط بین کاربر رایانه و سخت افزار است.
تعریف سیستم
سیستم عبارت است از مجموعه ای از عناصر مرتبط به هم که هدف خاصی را انجام میدهند.
کامپیوتر چگونه کار می کند ؟
کامپیوتر مانند انسان است ولی به تنهایی ، قادر به انجام عملی نیست بلکه باید به کامپیوتر دستور العملی به نام برنامه داده شود . برنامه ها به زبانهای سطح پایین یا سطح بالا نوشته می شوند و به این زبان ها ، زبانهای برنامه نویسی می گویند .
سیستم عامل
رایانه همیشه نیاز دارد تا برای بکارانداختنش حداقل یک برنامه روی آن در حال اجرا باشد
کاربردهای کامپیوتر
کامپیوتر ها در مؤسسات تجاری و صنعتی ، شرکتها های هواپیمایی ، مؤسسات تحقیقاتی ، علمی و پزشکی و …. کاربرد دارند
چرا باید علم کامپیوتر را بیاموزیم؟
امروزه همگان به این باور رسیده اند که فراگیری استفاده عملی از رایانه کاری اجتناب ناپذیر برای زندگی در دنیای فوق مدرن امروزی است
برخی اصطلاحهای کامپیوتری
بیت ، بایت ، کیلو بایت ، مگابایت ، گیگابایت ، هگزابایت ، بوت یا دیسک آغاز گر ، حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ، کارت صدا یا صوت ،کارت گرافیک (VGA) ، واحد پردازش مرکزی (CPU) ، داده ، هارد دیسک (دیسک سخت) ، سخت افزار ، شبکه ، مادربورد
بازیگران : Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges
خلاصه داستان : این فیلم داستان واقعی آتش نشانان دلیری را به تصویر میکشد که ریسک بالایی را میپذیرند تا شهری را از آتش نجات دهند.
داستانهای برگرفته از زندگی قهرمانان و فداکاران بسیارند، اما فیلمهای خوب کمی بر اساس این داستانها ساخته شدهاند. «تنها دلیران» روایت دلاوران کوهستان «گرانیت» و چالشهای پیش رویشان در بهبوهه آتشسوزیهای منتهی به سال ۲۰۱۳ است. اگرچه شاید فیلم کمی طولانی بنظر برسد، اما هم از نظر احساسی قویست و هم از نظر دراماتیک ارضا کننده است و اگر یک ساعت اول فیلم بگونهای ساخته شده که بنظر میرسد سازندگان آن قصد دارند با پیش زمینههای فراوان و نیز زمینهسازی فیلم را کش بدهند، در عوض نیم ساعت پایانی فیلم بخوبی سرهم بندی شده است. کارگردان اثر «جوزف کوزینسکی» علیرغم شهرتش در رفع و رجوع مشکلات فنی «میراث ترون» نشان داد که رگ خواب مخاطب را نیز در دست دارد.
Only the Braveنمیخواهم جزئیات را برای کسانی که نمیدانند ( یا فراموش کردهاند ) در آتشسوزی تپه «یارنل» در ژوئن سال ۲۰۱۳ چه اتفاقی افتاد آشکار کنم، اما داستان «تنها دلیران» به حادثه مذکور منجر میشود که صحنه پایانی و دراماتیک فیلم را شامل میشود. بخش اول فیلم شامل جزئیات شکلگیری دسته دلاوران کوهستان «گرانیت» از زمان تمرین/انتخاب ( گروه پشتیبان ) تا آمادگی کامل دسته دلاوران در سال ۲۰۰۸ میشود. اگرچه دسته «دلاوران کوهستان گرانیت» متشکل از بیست مرد بود، اما تمرکز فیلم تنها بر دو تن از آنان است و سایرین در کسوت نقشهای مکمل به تصویر درآمدهاند. «اریک مارش» ( جاش برولین ) رهبر/سرپرست گروه و کارآموز جوانش «برندن مک دونا» ( میلز تلر ). اگرچه عناصر فیلم آشنا و گفتگوها و نحوه روایی نیز کلیشهای هستند، اما شخصیتها بخوبی شکل گرفتهاند. نقشها با قدرت ایفا شدهاند و حس اتحاد بین اعضای دسته به خوبی به چشم میخورد
«کوزینسکی» از فیلمنامهای که مزید شهرت «کن نولان» و «اریک وارن سینگر» بود ( بر اساس مقالهای از «شان فلین» بنام «راه خروجی نیست» چاپ شده در مجله «جیکیو» ) اثری درخور واقعیت پدید آورد. اگرچه فیلم در «آریزونا» تصویربرداری نشده، اما اکثر لوکیشنها در «مکزیک» چشماندازی مشابه دارند. صحنههایی که شامل آتشسوزی هستند نه تنها آموزندهاند ( حداقل برای کسانی که تنها با نحوه اطفا حریق شهری آشنایی دارند ) بلکه تاثیرگذار نیز هستند. حتی اگر در تهیه فیلم از جلوههای ویژه کامپیوتری استفاده شده باشد ( که با توجه به پیشزمینهای که از «کوزینسکی» سراغ داریم و نیز گستردگی آتش در جنگل محتمل بنظر میرسد ) باز هم چیزی از یکپارچگی آن کم نخواهد شد. در فیلمهای اینچنینی که شامل شخصیتهای حقیقی در بازسازی دقیق وقایع تاریخی میشوند جلوههای بصری خوب میتوانند به ترقی داستان کمک کنند. ( و زمانی هم که این کار به خوبی انجام میشود کسی متوجه آن نمیشود. )
Only the Brave«جاش برولین» و «میلز تلر» تنها بازیگرانی بودند که بیش از نقشهای فرعی با داستان همسو بودند. اجرای «برولین» قدرتمند و مطمئن است. «اریک» هنگام کار آرام و ساکت است اما خارج از حیطه کاری هر لحظه آماده انفجار و فوران است. شخصیت «برندن» که توسط «تلر» ایفا میشود در مسیر رستگاری قرار دارد چراکه قصد دارد زندگی بی هدفش را کنار بگذارد و بتواند برای دختر نوزادش پدری کند. «جنیفر کانلی» ( در نقش همسر «اریک» )، «جف بریجز» ( که در نقش رئیس «اریک» بوضوح رفتار عجیبی از خود بروز میدهد )، «جیمز بجدال» ( در نقش معاون «اریک» ) و «تیلور کیش» ( در نقش «کریس مکنزی، یکی از دلاوران کوهستان گرانیت ) نقشهای فرعی را برعهده دارند.
Only the Braveشاید قویترین چیزی که میتوان در مورد فیلم گفت این باشد که «تنها دلیران» داستان مردان است، نه آتشی که با آنان در جنگ است. فیلم اصرار دارد آتشسوزی جنگل را کار اشرار جلوه دهد درحالیکه اینها نیروهای طبیعت هستند- خطرناک، مخرب و حیلهگر، اما برای همسویی بیشتر با عرف داستانی تجسم نیافتهاند. اینکه پیشرفت داستانی «تنها دلیران» سرعت منظمی ندارد بخشی به این خاطر است که برای توضیح هیچیک از لحظات فیلم از پیش بسترسازی نشده است. در عوض با مجموعه داستانی از برادری مواجه هستیم که علیرغم اوج و نتیجه قابل تشخیص زمان فیلم را صرف بسط و شرح یک لحظه نمیکند ( اگرچه فیلم شامل پیش درآمدهای زیادی میشود ).
در یک تصادف ناراحت کننده این فیلم در یکی از مخربترین فصول آتشسوزی سالهای اخیر روانه سینما میشود. البته در این مورد نمیتوان انگشت اتهام را به سمت «کلمبیا پیکچرز» گرفت چراکه زمان اکران فیلم ماهها پیش از این تعیین شده است. با این وجود سطح آگاهی در حال حاضر افزایش یافته و توانایی «تنها دلیران» در نشان دادن خطرات و روشهای مقابله آتشنشانها در شرایط چنینی ممکن است حس سپاسگزاری مخاطب را نسبت به شغلی چنین خطرناک افزایش دهد ( و البته اهمیت پیروی از فرمان تخلیه ). «تنها دلیران» یک اکشن پیش پا افتاده و مسخره مثل «طوفان آتش» نیست بلکه درامی جدی با شخصیتهایی واقعی و شرایط قابل باور است.
در این مطلب قصد داریم به معرفی ۱۰ فناوری جدید برتری بپردازیم که طبق پیش بینی محققان دانشگاه MIT آمریکا، در سال جاری و سال های پس از آن فراگیر خواهند شد. در ادامه با ما همراه باشید.
کلیک – فناوری های مرتبط با کاشت وسایل مختلف در مغز و کامپیوترهای کوانتومی از جمله فناوری هایی هستند که در سال ۲۰۱۷ مردم را شگفت زده کرده اند؛ اما این فناوری ها تنها فناوری هایی نیستند که در سال ۲۰۱۷ شگفتی آفرین شده اند. در این مطلب قصد داریم به معرفی ۱۰ فناوری برتر جدیدی بپردازیم که از نظر محققان دانشگاه MIT آمزیکا در سال جاری فراگیر خواهند شد.
هوش مصنوعی با قابلیت یادگیری همانند انسان
در صدر این لیست هوش مصنوعی جدیدی قرار دارد که رفتار آن تقویت شده است.
هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که در یک بازی پیچیده مانند بازی Go مهارت پیدا کند و حتی یک فرد ماهر در این بازی را نیز شکست دهد. همچنین هوش مصنوعی این توانایی را دارد که خودروهای بدون راننده را در ترافیک خودروها هدایت کند.
این فناوری بر اساس تقویت میزان یادگیری ایجاد شده است و قدمت این کار به بیش از ۱۰۰ سال پیش باز می گردد. حدود یک قرن پیش روانشناسی به نام ادوارد ثروندایک، به گربه ها یاد داد که چگونه از یک جعبه با در کلون دار، با روش آزمایش و خطا فرار کنند. این رفتار ابتدا با یک پاداش (غذا) در گربه ها ایجاد شد و سپس به یک رفتار تثبیت شده در آن ها تبدیل شد.
دوربین های ۳۶۰
بشر می تواند دنیا را به صورت ۳۶۰ درجه تجربه کند و هم اکنون دوربین های متداول هم از این قابلیت برخوردار هستند.
زمانی ساخت یک سیستم با قابلیت ایجاد تصویر ۳۶۰ درجه از دنیای اطراف، هزاران دلار هزینه داشت؛ اما هم اکنون امکان تصویربرداری ۳۶۰ درجه با صرف هزینه ای کمتر از ۵۰۰ دلار ممکن شده است.
البته تصویربرداری ۳۶۰ درجه باید به گونه ای باشد که برای افراد کسل کننده نباشد و قابلیت های جالبی داشته باشد؛ به عنوان مثال خبرنگاران می توانند برای مستندسازی اخبار، از دوربین های ارزان قیمت ۳۶۰ درجه استفاده کنند؛ مثلا خبرنگاران روزنامه New York Times با ضبط یک ویدیوی ۳۶۰ درجه، ویرانگری های داعش در کشور سوریه را به تصویر کشیدند.
ژن درمانی برای درمان اختلالات موروثی
این فناوری برای کودکی که دچار اختلال نقص ایمنی بود و والدین او که مجبور به استفاده از ماسک و جوشاندن اسباب بازی های فرزند خود بودند، بهترین فناوری ممکن بود.
در ابتدا تصور می شد که پیوند مغز استخوان بهترین روش درمانی برای مقابله با بیماری این کودک است؛ اما بعدها محققان دریافتند که با ژن درمانی و جایگزینی ژنی که باعث تخریب سیستم دفاعی بدن این کودک شده بود، می توانند او را درمان کنند. این روش درمانی برای این کودک جواب داد و او کاملا درمان شد.
سلول های خورشیدی با کارایی مضاعف
این سلول های خورشیدی که اصطلاحا سلول های خورشیدی داغ نامیده شده اند، می توانند گرمای خورشید را به اشعه های متمرکز شده نور تبدیل کنند. این پانل ها می توانند جایگزین پانل های فتوولتاییک متداول (پانل هایی برای تولید مستقیم برق از انرژی خورشیدی) شوند و کارایی این پانل های جدید، نیز دو برابر پانل های مذکور است. با استفاده از این پانل ها می توان انرژی رایگان خورشیدی را ذخیره کرد و در شب از آن استفاده کرد.
طرحی از انواع سلول های انسان
این طرح می تواند یک مدل جدید پیچیده از زیست شناسی را ارائه دهد و می تواند به روند تحقیقات در رابطه با داروهای مختلف سرعت ببخشد. دانشمندان تخمین زده اند که در حدود ۳۰۰ نوع سلول متفاوت در بدن انسان وجود دارد؛ اما بی تردید تنوع سلول های بدن انسان، بیش از این میزان است.
این طرح امکان کشف نوع جدیدی از سلول ها را فراهم می کند و روند انجام آزمایشات مختلف در مورد داروها را تسریع می کند.
کامیون های بدون راننده و خودران
حتما تاکنون اخبار زیادی در مورد خودروهای خودران خوانده اید و یا شنیده اید، جالب است بدانید که کامیون های آینده نیز به فناوری هدایت خودکار مجهز خواهند شد تا زمانی که راننده هوشیاری لازم را ندارد، سیستم هدایت خودکار، فرمان کامیون را در دست بگیرد.
همچنین این فناوری می تواند برای هدایت گروهی از کامیون ها که پشت سر هم حرکت می کنند، به کار گرفته شود تا هم در مصرف سوخت آن ها صرفه جویی شود و هم مقاومت آن ها در برابر باد کمتر شود.
پرداخت وجه با استفاده از فناوری تشخیص چهره
شما در حال حاضر می توانید با یک تلنگر به ساعت هوشمند اپل واچ، وجه مورد نظر را در فروشگاه های استارباکس (Starbucks) آمریکا بپردازید؛ اما روش پرداختی جدیدی با استفاده از فناوری تشخیص چهره، نیز قرار است راه اندازی شود. این فناوری برای به کارگیری در معاملات و یا سایر امور روزانه، به اندازه کافی دقیق است.
مسئولان موتور جستجوی Baidu که محبوب ترین موتور جستجو در کشور چین است، در حال کار کردن بر روی سیستمی هستند که امکان خرید بلیط قطار از طریق اسکن چهره را فراهم می کند.
کامپیوترهای کوانتومی
نمی توان توضیح ساده ای در مورد کامپیوترهای کوانتومی ارائه داد؛ فقط می توان گفت در این کامپیوترها از ذرات کوانتوم استفاده شده است و برخی از محاسبات واقعاً پیچیده را می توانند بسیار سریع تر از کامپیوترهای قدیمی انجام دهند.
درمان افراد معلول
در یک آزمایش یک میمون که پای چپش دچار مشکل شده بود و توان حرکت نداشت، به وسیله دستگاه های الکترونیکی که توسط انسان ساخته شده بود، درمان شد و توان حرکتی خود را پیدا کرد. اساسا این دستگاه های الکترونیکی سیستم عصبی را پای پس می کنند و آسیب وارد شده به آن را برطرف می کنند؛ بنابراین امید به درمان افراد معلول در آینده تقویت خواهد شد.
بات نت اشیا
این فناوری، فناوری خوبی نیست. بان نت ها می توانند به عنوان بدافزارهایی به کار گرفته شوند که کنترل وبکم ها، دوربین های امنیتی و سایر دستگاه های متصل به اینترنت را در دست می گیرند و با این کار باعث ایجاد اختلال در اینترنت می شوند.
بات نت ها با استفاده از یک نرم افزار می توانند باعث اختلال بیشتر و بیشتر در شبکه اینترنت شوند و توقف فعالیت آن ها هم کار دشواری است.
فرض کنید شما در مغازه نشسته اید و به فروش محصولات خود مشغول هستید.
هر چند شما ویترین جالب و تمیزی برای مغازه تدارک دیده اید و کالاهای باکیفیتی نیز می فروشید، ولی اکثر قریب به اتفاق افرادی که از جلو مغازه رد می شوند، پس از مکثی کوتاه، با بی اعتنایی به سراغ کار خود می روند و حتی زحمت ورود به مغازه را به خود نمی دهند!
احتمالاً شما هم مانند هر فروشنده دیگری، از این تراژدی فراری هستید و مایلید تعداد بیشتری از این رهگذران بی اعتنا را به «مشتری» تبدیل کنید.
ناگفته پیداست که این آرزوی بسیاری از فروشندگان است که تعداد مشتریان خود را افزایش دهند.
سوالی که مطرح است و ما می خواهیم پاسخ های آن را بررسی کنیم این سوال است: بهترین راهکارها برای بالا بردن میزان فروش، به هنگامی که مشتری ها از دست به جیب شدن می ترسند، چیست؟
بیایید با هم پاسخ های قابل ارائه به این پرسش را مرور کنیم:
1. مشتری ها را خوشحال کنید.
بسیاری از فروشندگان، از فضای حاکم بر کسب و کارهای آنلاین گله دارند.
در این فضا معمولاً نوعی جو بی اعتمادی حکمفرماست. بنابراین سعی نکنید در همان اول و با شتاب، یک کالا را به مشتری غریب خود بفروشید.
به جای این کار، ایمیل آنها را بگیرید، سپس آنها را به ثبت نام (register) در سایت خود یا برقراری ارتباط با شما در شبکه های اجتماعی ترغیب نمایید.
در ادامه، می توانید با صرف زمان و با استفاده از تکنیک های موجود، آنها را به یک مشتری خوشحال و پول بده تبدیل کنید.
2. سرویس رایگان ارائه بدهید.
اگر اوضاع به گونه ای نیست که بازدیدکنندگان بخواهند با آغوش باز سرویس شما را بپذیرند، قدری به عقب بیایید و به آنها اجازه دهید اندکی کالای ارائه شده را با انگشتان خود لمس کنند.
ارائه دوره های آزمایشی رایگان (free trial) ممکن است دید یک شخص نسبت به سرویس یا محصول شما را کاملاً دگرگون کند.
زمان این دوره های استفاده رایگان را به حد کافی طولانی کنید تا مزایای تولید شما، چشم استفاده کننده را بگیرد.
البته از سوی دیگر، این زمان باید به حد کافی کوتاه باشد تا فرد را به خریداری کالا علاقه مند سازد (یعنی دوره آزمایشی رایگان، نباید آن قدر طولانی باشد که جای خرید را بگیرد).
3. قیمت بدهید.
گاهی اوقات تعلل بیش از حد، کارها را خراب می کند.
رک و راست، به مشتری قیمت بدهید و سپس از او بپرسید: با توجه به هزینه ای که سرویس ما دارد، آیا مایل به خرید آن هستید؟
اگر زیر بار نرفت، بگویید در حال حاضر ما نمی توانیم کالاهای خود را به رایگان عرضه کنیم اما شما در ماه اول، مبلغ اندکی پرداخت خواهید کرد و در صورت تمایل طرفین، داد و ستدمان را ادامه می دهیم.
4. ارتباط طولانی مدت برقرار کنید.
قرار نیست در اولین برخوردی که مشتری با شما دارد، یک معامله جوش بخورد اما شما می توانید یک مکانیسم ارتباطی با او برقرار کنید.
به عبارت دیگر پس از همان بار اول، مشتری را رها نکنید بلکه با وی ارتباط برقرار نموده و او را تنها نگذارید.
طبق قاعده، به احتمال زیاد، افرادی که با آنها آشنایی و ارتباط دارید، بیش از غریبه ها و دیگران از شما خرید خواهند کرد.
البته فراموش نکنید که شما نمی توانید به گونه ای برنامه ریزی کنید که کل این مکانیسم به طور خودکار انجام شود، اما قادرید آن را به گونه ای طرح ریزی نمایید که روند کار، به سادگی و سهولت پیش برود.
5. سوال بپرسید.
فردی را در نظر بگیرید که وارد مغازه (یا سایت) شما شده و در حال سبک و سنگین کردن کالای تولیدی شماست و هنوز تصمیمی برای خرید نگرفته است.
یکی از بهترین روش ها برای متقاعد کردن وی به خرید این است که از وی سوالی بپرسید.
ببینید این مشتری بالقوه، به دنبال چه محصولی است و یا دنبال چه ویژگی خاصی در این محصولی است که به دست گرفته.
از او بپرسید چرا این کالا را امتحان نمی کنید؟ یا به او بگوید: این کالا یا سرویس، به یک بار امتحان کردن می ارزد و هیچ خرجی ندارد!
سپس به آنها اجازه بدهید که کالا را محک بزنند.
فروش به تدبیر و تیزهوشی نیاز دارد، نه فقط زمان صرف کردن و استفاده از روش های کهنه.
5. پرداخت مبتنی بر عملکرد
شما می توانید از شیوه پرداخت مبتنی بر کیفیت (Pay-for-Performance) استفاده کنید.
این شیوه، یکی از بهترین و موفق ترین روش های فروش به شمار می رود چرا که در آن، اعتماد مشتری جلب می شود.
برخی شرکت ها با استفاده از این شیوه، رشد خیره کننده ای در فروش کالاهای خود به دست آورده اند.
مردم پس از دیدن نتیجه استفاده از یک سرویس یا محصول، راحت تر و با آسودگی بیشتری پول بابت آن پرداخت می کنند.
اگر شما واقعاً کالاهای باکیفیتی عرضه کنید، از به کار بردن این روش واهمه ای نخواهید داشت.
7. چند جور قیمت بدهید.
قرار نیست همه کالاهای شما حتی اگر از یک نوع باشند، قیمت یکسانی داشته باشند.
افراد بر اساس موجودی جیب خود، ممکن است به سراغ کالاهای درجه یک یا دو بروند.
وقتی هر دو نوع، یک قیمت داشته باشند، انتخاب قدری سخت می شود ولی با ارائه دو قیمت متفاوت، کار را راحت تر می کنید.
8. اندکی مهلت بدهید.
ما همه سرمان شلوغ است و کارهای زیادی داریم که باید انجام بدهیم. مشتری ها هم همین گونه هستند.
گاهی اوقات افراد نه برای فرار از پول خرج کردن، بلکه به این دلیل که حواس شان به کالاها و پیشنهادهای شما نیست، آن را رد می کنند.
در این مواقع، مقداری زمان در اختیار آنها بگذارید تا به شبکه شما وارد شوند و با نرم افزار یا سرویسی که قصد عرضه و فروش آن را دارید، سر و کله بزنند.
آن وقت راحت تر و بهتر می توانند تصمیم بگیرند.
اگر چه این کار باعث می شود برخی بازدیدکنندگان قید خرید را بزنند ولی در مجموع، این روش با موفقیت همراه است (البته با این شرط که شما سرویس های خوب و قابل دفاعی ارائه کنید).
9. ریسک خرید را کاهش دهید.
خرید نکردن مردم، چند دلیل بیشتر ندارد: قیمت، اعتماد یا فقط به این علت که در آن زمان خاص، برای خرید آمادگی ندارند.
شما باید این معادله را معکوس کنید و این موانع سه گانه را از بین ببرید: یک دوره آزمایشی (trial) به مشتری مردد ارائه کنید؛ گارانتی سفت و سختی برای محصول خود دست و پا نمایید تا به این طریق ریسک خرید برای مشتری پایین بیاید.
ترس از خرید را از بین ببرید تا به سود سرشاری دست یابید.
10. به اهل فن بفروشید.
مشتری ها همیشه برای دست به جیب شدن، با احتیاط و آرام عمل می کنند.
یک راه غلبه بر این مشکل آن است که محصولات خود را فقط به شرکت ها، سازمان ها و افرادی بفروشید که تولیدات شما را می شناسند و با مزایای آنها آشنا هستند.
هیچ کس دلش نمی خواهد برای چیزی که ارزشی برای آن قائل نیست، پول بدهد.
11. اعتمادسازی کنید.
اگر طرف شما برای بستن قرارداد سخت جان است، فروش را رها کنید و قدری اعتماد وی را به خود جلب نمایید.
معمولاً اگر افراد بدانند فروشنده قصد ندارد با ترفند و چرب زبانی جیب آنها را خالی کند، راحت تر دست به جیب می شوند.
12. اطلاعات رایگان بدهید.
اگر واقعاً قصد فروش دارید، مانند یک آموزش دهنده حرفه ای عمل کنید چرا که یکی از بهترین شیوه های فروش، آموزش قبل از فروش است.
در این روش شما اطلاعات ارزشمندی در اختیار مشتری قرار می دهید؛ از قبیل کتابچه راهنما، پست های وبلاگ، خبرنامه، یک دوره آموزشی و غیره.
اگر افراد بدانند که با چه فروشنده کارکشته و دانایی طرف هستند، معمولاً راحت تر به پای امضای قرارداد می روند.
در اوان بارداري تولد نوزاد، بايد زن باردار خود را چنانكه لازم و مناسب حال است مراعات كند.
توصیه های دوران بارداری :در اوان بارداري تولدنوزاد، بايد زن بار دار خود را چنانكه لازم و مناسب حال است مراعات كند. ما در ا ين باره دستوراتي مي دهيم كه هر زني در حالت بارداري، آن را كاملا اجرا كند بهره بيند و با مشكلات غيرمنتظره روبرو نمي شود :
1. در سراسر دوران بارداري بايد شكمشان نرم باشد و از يبوست بپرهيزند
2. اگر يبوست شديد داشتند شير خِشت (نوعي صمغ گياهي با خاصيت ملين)
و امثال آن بخورند تا لينت يابند
3. ورزش نه شديد و نه بسيار ناچيز بلكه ورزش با شدت متوسط بكنند
4. به آرامي پياده روي نمايند اما آن هم نه بيش از اندازه كه به افراط
5. نبايد به هيچ وجه حركات بسيار شديد بكنند و نبايد از جايي به جايي بپرند
6. بايد از ضربت خوردن و بر زمين افتادن برحذر باشند
7. از پرخوري و عصبانيت، بپرهيزند
8. بايد كوشش كنند كه اندوهگين نباشند و بسيار غم نخورند . خلاصه از هرچه سبب سقط جنين مي شود بايد بپرهيزند. به ويژه در ماه اول حاملگي تا مدت بيست روز و مخصوصا در هفته اول باردار شدن به مدت سه روز بايد از مراعات اين دستورات غافل نباشند و از هرچه بچه را تكان مي دهد دوري جويند و هرچه را كه در باره نگهداري جنين نوشته ايم مو به مو اجرا كنند.
9. از سردنده هاي نزديك شكم به پايين خود را با پارچه اي نرم پشمي بپوشانند
10. غذايشان نان خوب و برشته با شورباهاي ساده و شورباهاي زيره اي باشد
11. نبايد هيچ تند مزه اي ياتلخ مزه اي رابخورند".
توصیه های پس از زایمان :
"همين كه مادر نوزاد را به دنيا آورد بايد خود را بپوشد كه سرما نخورد، كوشش كند خون كافي بيرون دهد و غذاي خوب و مناسب حال بخورد . نبايد به طور ناگهاني به غذاهاي پرمايه و ديرهضم هجوم آورد . مبادا زياده از حد لازم گرمي به درونش راه يابد و نيروي تغييردهنده كبد را ناتوان كند و تشنگي زياد بر او دست يابد.
خونريزي ايام بعد از زايمان، حركت ها و نوبت هايي دارد . در وهله اول تشويش و درد همراه دارد . اگر خون زايچگي از بيست روز گذشت و تا بيست و چهار روز فروكش نكرد يا بعد از فروكش كردن باز برگشت، معلوم مي شود که حالت غيرطبيعي است، كه حتما بايد مادر، خود را پاكسازي كند.
بارداری از دیدگاه طب سنتی و اسلامی
ابتدا بايد طبع و مزاج زن و مرد را به اعتدال نزديك كرد كه ايجاد اين اعتدال حداقل شش ماه طول مي كشد. به زوج هاي جوان توصيه مي كنيم قبل از اقدام به بارداري مشاوره اي با پزشك حاذق طب سنتي داشته باشند تا با دستورات غذايي و شيوه هاي درماني ديگر طبيعت و مزاج هر دو نفر را اصلاح كند.
بستر پرورش جنين كه همانا رحم يك زن است ، اگر قبل از بارداري خوب آماده سازي شده باشد و نيز بذر پيدايش نطفه و جنين كه همانا از طرف مرد اهدا مي شود نيز آماده سازي و خالص شود و ساير دستورات طب سنتي و طب اسلامي اجرا شود مي توان يك بارداري موفق و بي درد سر ، يك زايمان ايمن و طبيعي ( نه سزارين كه عوارض بي شماري هم براي كودك و هم براي مادر تا آخر عمر هر دو به همراه دارد ) و در نهايت يك كودك زيبا و درشت اندام و در سلامت و تعادل كامل جسمي و روحي به اين دنيا آورد.
آري مي توان امثال ابن سيناها ، زكرياي رازي ها، دكتر حسابي ها و نوابغي بزرگ به دنيا عرضه كرد ، با اجراي دستورات ساده و مقداري دقت و صرف وقت و حوصله كه در طب سنتي به آنها اشاره شده است و عموم جامعه از آنها بي اطلاع هستند و در مشاوره هاي خصوصي به زن و مرد مي گوييم و اموزش مي دهيم كه مجموعه اي است مشتمل بر نحوه روابط جنسي ، ساعت و زمان آميزش ، اغذيه لازم و آداب مجامعت و دستورات ذهني و رواني خوردن غذاهايي مانند عسل و خرما و سيب و نخود و گوشت گوسفند و بادام و انجير و زيتون و كاسني و انار و انگور 40 روز قبل از انعقاد نطفه و در سراسر دوران بارداري ، دقت در خوردن لقمه حلال و پرهيز از مواد خوراكي شبه پاك و يا حرام ، ذكرهاي معنوي مانند صلوات و تلاوت سوره هايي از قرآن همانند سوره محمد و ... ياد خدا و پرهيز از نگاههاي حرام ، توصيه هاي عمومي به زن و مرد مي باشند ( براي سراسر دوران بارداري ) روغن مالي شكم و كمر و لگن زن باردار با روغن بادام شيرين ، روغن بنفشه ، روغن كنجد ، روغن زيتون شب ها پيش از خواب جهت افزايش رشد جنين و نرم شدن لگن ( زايمان سهل و بدون ريسك ) توصيه شده است. ضمناً اين روغن مالي سبب كاهش ترك هاي پوستي ناشي از افزايش سايز شكم در زن حامله خواهد شد.
پرهيزات
1 – دويدن و پريدن و جهش
2 – بلند كردن شي سنگين
3 – فرياد زدن و با صداي بلند صحبت كردن
4 – انجام فعاليت هاي خسته كننده
5 – مراقبت از ضربه هاي فيزيكي خصوصاً شكم
6 – ناراحتي ، غضب و عصبانيت
7 – ترس و وحشت
8 – شادي بسيار زياد
9 – مقاربت جنسي طولاني و مكرر و سنگين
10 – استحمام به روش قديم و طولاني مدت
11 – چرب كردن بيشتر از معمول پوست سر ( مگر با نظر پزشك ) كه در خانمهاي هندي بسيار مرسوم است
12 – مراقبت از پديد آمدن بيماري هاي عفوني و سرماخوردگي و سرفه
13 – عدم استفاده از مسهلات يا خروج خون از بدن و يا مواد قي آور ( مگر با تجويز پزشك ) خصوصاً قبل از ماه چهارم و بعد از ماه هفتم بارداري
14 – مراقبت از عدم برخورد هواي سرد به ناحيه قفسه سينه و شكم كه براي اين منظور اين قسمت توسط پوشش گرم پوشانده شود
15 – خوردن غذاها با طعم بسيار تيز و تند و يا تلخ
16 – بوئيدن بوهاي تند و قوي ( مثل بعضي از ادكلن ها )
17 – نوشيدن آب بسيار سرد و يا آب گرم به صورت مكرر
18 – خوردن غذاها با طبيعت بسيار گرم و بسيار سرد
19 – خوردن سركه و سياه دانه در خانمهاي باردار ممنوع است چون مي تواند عامل سقط باشد
20 – عدم خوردن غذاهاي مدر و مسهل ( با مشورت پزشك )
21 – پرهيز از غذاهاي نفاخ مثل نخود ، لوبيا ، كلم ، كرفس ، كنجد
22 – پرخوري و سنگين شدن معده
23 – پرهيز از موسيقي و موزيك هاي تند و جاز غربي
24 – نگاه نكردن به صحنه ها ، چهره ها و فيلم هاي زشت و منفي و تحريك كننده .
توصيه هاي عمومي :
1 – فعاليت و راه رفتن در حد اعتدال و سبك
2 – افزايش ميزان خواب و استراحت
3 – در طول روز به جاي 3 وعده 5 – 6 وعده غذا ميل شود ولي هر بار مقدار كم باشد
4 – مصرف غذاهاي ساده و زود هضم مثل گوشت جوجه محلي ، بره ، گوسفند جوان ( تازه )
5 – پيشگيري از يبوست كه براي جلوگيري از اين امر ضمن مشورت با پزشك مي توان از غذاهايي مثل آب مرغ ( جوجه ) و اسيدباج ( يعني غذاهاي بدون ادويه جات كه شامل گوشت گوسفند يا مرغ بعلاوه روغن زيتون و پياز و گشنيز باشد) استفاده گردد و ميتوان از خاكشير ، آلو ، انجير ، سبزيجات، كاهو، تمر هندي، شيرخشت و ترنجبين و گلاب هم استفاده كرده و در صورت عدم بهبودي با پزشك مشورت گردد.
6 – به طور كلي مصرف انجير ، زيتون ، انگور ، عسل ، انار ، سيب ، مويز ، به ، گلابي ، بادام و خرما در بارداري توصيه مي گردد ( در حد متعارف و به طور متناوب ) 7 – روغن مالي شكم و لگن و باسن و رانها و زير ناف با روغن كنجد و زيتون و بادام شيرين ( شبها ) به تناوب .
مادارن عزيز :
" الولد الصالح ريحان من رياحين الجنه " فرزند صالحگلي از گلهاي بهشت است
بيايد با پيروي از دستورات الهي و با ارزش اسلامي در تربيت فرزندامان بكوشيم . دستورات ذيل در ايام بارداري براي مادران گرامي قابل توجه است
ماه اول :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره يس و صافات خوانده شود و به شكم دميده شود صبحها كمي سيب شيرين خورده شود ، روزهاي جمعه قبل از صبحانه انار ميل گردد . قبل از طلوع آفتاب تربت سيدالشهدا ( ع ) خورده شود . نمازهاي يوميه اول وقت خوانده شود و قبل از نماز حتماً اذان و اقامه گفته شود و در وقت گفتن اذان و اقامه دست روي شكم باشد .
ماه دوم :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره تباركالذي خوانده شود . روز پنجشنبه 140 مرتبه و روز جمعه 100 مرتبه صلوات با عجل فرجهم گفته شود . دست را روي شكم بگذاريد و صلوات كبير بخوانيد ( اللهم صل علي محمد و عجّل فرجهم و اهلك عدوهم و العن اعدائهم من الجن و الانس من الاولين و الاخرين ) هر هفته ماهيچه گوسفند با قدري شير و سيب شيرين تناول گردد .
ماه سوم :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره آل عمران تلاوت شود 140 مرتبه صلوات با عجّل فرجهم خوانده شود ، قبل از نماز دست را روي شكم گذارده و صلوات كبيره خوانده شود . هر هفته گندم ، گوشت و شير بدون چربي ميل شود . صبحها كمي عسل تناول شود .
ماه چهارم :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره اهل اتي خوانده شود در تمام نمازها در يك ركعت سوره قدر تلاوت گردد ، بعد از نماز دست را روي شكم گذارده سوره قدر ، كوثر و صلوات كبيره را بخواند و بعد از آن بگويد " ربنا هب لنا من ازواجنا و ذرياتنا للمتقين اماما" 7 مرتبه استغفرالله ربي و اتوب عليه و اله و سلم ، هر روز بعد از نمازها 140 مرتبه صلوات بفرستد ، سيب شيرين ، عسل ، انار ميل شود . از اول ماه چهارم نماز شب و در صورت امكان نيمه شب و اگر موفق نشد قضاي آن را ترك نكنند .
ماه پنجم :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره انا فتحنا تلاوت شود ، در يك نماز سوره اذا جاء نصرالله خوانده شود و بعد از نماز دست را روي تربت كشيده بر شكم بماليد ، هر روز صبح مقداري خرما تناول شود ، هر شب زيتون با سيب شيرين و خرما ميل شود . از اول ماه پنجم هر چه ممكن است دست بر روي شكم نهاده اذان و اقامه در وقت نماز بگويد .
ماه ششم :
روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره واقعه تلاوت شود ، در يك نماز سوره والتين ( در شب ) خوانده شود ، بعد از هر نماز دست بر تربت كشيده بر شكم بماليد ، بعد از صرف صبحانه انجير و زيتون ميل شود ، سعي كنيد در روز با شب مقداري نعناع و يا استخدوس دم كنيد و ميل شود .
ماه هفتم :
با توجه به خواندن اذان و اقامه و نماز شب روزهاي دوشنبه سوره نحل خوانده شود ، روزهاي پنجشنبه و جمعه سوره يس و تبارك تلاوت گردد ، در تمام ماههاي هفت و هشت و نهم هر ماه سوره اي قرائت شود و در نماز يوميه سوره قدر و توحيد خوانده شود . روزي 140 مرتبه صلوات فرستاده شود . از خوردن خربزه بعد از غذا كوتاهي نشود لكن قبل و بعد از غذا آب خوردن نباشد ، در هر ماهي يك مرتبه شلغم تناول كنيد .
ماه هشتم :
با توجه به مطالب بالا شنبه بعد از نماز صبح سوره قدر 10 مرتبه ، روزهاي يكشنبه بعد از نماز صبح سوره والتين 2 مرتبه ، روزهاي دوشنبه سوره يس و روزهاي سه شنبه سوره فرقان و روزهاي چهارشنبه سوره هل اتي روزهاي پنجشنبه سوره محمد ( ص ) روزهاي جمعه سوره هل اتي روزهاي پنجشنبه سوره محمد ( ص ) روزهاي جمعه سوره الصافات تلاوت گردد .
روش هاي بهبود مشكلات شايع دوران بارداري :
نفخ و تورم سيستم گوارشي :
تقليل غذا ، فعاليت معتدل ، مقدار مساوي زيره و هل و نبات با يكديگر آسياب شود و بعد از غذا اندازه يك قاشق چايخوري ميل شود . مصرف عرق نعناع همراه غذا .
ورم پشت پا :
اگر كم باشد درماني نمي خواهد و در بارداري فرزند دختر بيشتر مي باشد و به مرور برطرف مي گردد .
تدبير : ماليدن روغن گل سرخ + سركه ( شبها موضعي استفاده شود ) . نمك و سركه موضعي با آب گرم و فوفل و صبر و صندل + جوشانده تاجريزي موضعي استفاده شود .
صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت فعالترین صنعت ایران است.هماکنون ایران با ساخت ۱،۳۹۵،۴۲۱ دستگاه خودرو و ۳۵،۹۰۱ دستگاه خودروی تجاری (در سال ۲۰۰۹) دوازدهمین خودروساز بزرگ دنیا و بزرگترین خودروساز خاورمیانه شده است.در سال ۲۰۰۹ ایران از لحاظ سرعت رشد صنعت خودرو مقام پنجم دنیا را پس از چین، تایوان، رومانی و هند کسب کرد. در سال ۲۰۰۱، ۱۳ شرکت دولتی و خصوصی در ایران وجود داشت که در میان آنها ایران خودرو و سایپا صاحب ۹۴% از کل تولیدات بومی بودند.شرکت ایران خودرو با در سال ۲۰۰۱ با تولید پیکان (که بعدها در سال ۲۰۰۵، سمند جایگزین آن شد) ۶۱% بازار و سایپا در همان سال ۳۳% بازار خودروی ایران را به خودشان اختصاص دادند. تولیدات خودروی ایران در چند گونه خودروی مختلف موجود میباشد:خودروهای مسافری، چهار چرخ محرک، ون، کامیونها، اتوبوسها، مینیبوسها و پیکاپها.در ایران حدود ۵۰۰،۰۰۰ نفر (تقریبا ۲.۳% تمامی نیروی کار) بطور مستقیم در صنعت خودروسازی و بسیاری دیگر در صنایع مرتبط کار با این صنعت کار میکنند.تقریبا ۷۵% کل تولیدات خودروی کشور را خودروهای مسافری و ۱۵% آن را خودروهای پیکاپ دربر میگیرند.
بازار فروش و تولیدات بومی
در سال ۲۰۰۸، سازمان نوسازی و گسترش صنایع ایران آگهی داد که ۵۴% تولیدات خودروی ایران متعلق به سایپا و ۴۶% آن متعلق به ایران خودرو است.با اینکه هر دو شرکت در بورس اوراق بهادار تهران فهرست شدهاند اما هنوز دولت صاحب ۴۰% هر دو شرکت است.در ژولای ۲۰۱۰، دولت ۱۸% سهام ایران خودرو و سایپا را با قیمت ۲ میلیارد دلار فروخت و سهام خود را در هر دو شرکت به ۲۰% رسانید. دیگر خودروسازها مانند گروه بهمن، کرمان موتورز، رخش خودرو، کیش خودرو، رانیران، تراکتورسازی، شهاب خودرو و دیگران، روی هم فقط ۶% خودروهای ایران را میسازند؛ این شرکتها تنوع گوناگونی از گونههای خودرو میسازند:موتورسیکلت، خودروهای مسافری، ونها، کامیونهای کوچک، کامیونهای اندازه متوسط، کامیونهای سنگین، مینیبوسها، اتوبوسهای بزرگ و دیگر خودروهای تجاری و عمومی برای تامین نیاز کشور.
صادرات
در سال ۲۰۰۷ ایران حدود ۵۰۰ میلیون دلار خودرو صادر کرده است؛ تا مارس ۲۰۰۹، این رقم به ۱ میلیارد دلار رسید.
تحریم خودروسازی ایران به رشد این صنعت منتهی میشود
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تحریمهای اعمال شده علیه صنعت خودروسازی کشور از سوی غرب، گفت: کشورهای غربی باید بدانند که با تحریم صنعت خودروسازی به عنوان صنعت مادر بحران در کشور رخ نخواهد داد. به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری خانه ملت؛ موید حسینیصدر عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت افزود: بیشک تحریمهای اخیر اعمال شده علیه صنعت خودروسازی ایران کشورهای تحریمکننده را با مشکلات متعددی مواجه خواهد کرد. نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه توجه ما نباید به ضررهای احتمالی کشور فرانسه در پی زیر پاگذاشتن تفاهم نامه اخلاقی و تحریم صنعت خودرو ایران باشد، تصریح کرد: اینکه ما فکر کنیم در تحریمها طرف مقابل چقدر آسیب میبیند و متضرر میشود بحث ابتدایی و انفعالی است. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تحریمهای اعمال شده علیه صنعت خودروسازی کشور از سوی غرب، گفت: کشورهای غربی باید بدانند که با چنین تحریمهایی بحران در کشور رخ نخواهد داد. نماینده مردم در مجلس نهم، با تأکید بر اینکه ایران تاکنون از سد تمامی تحریمها با موفقیت گذشته، عنوان کرد: بیشک تحریم صنعت خوردوسازی کشور نیز به رشد و ارتقا این صنعت در کشور منتهی خواهد شد. عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، با بیان اینکه مسئولان باید با تمام توان مشکلات به وجود آمده در کشور به علت تحریمها را مرتفع کنند، افزود: در حوزه خودروسازی مشکلات حاصل تحریمها قابل حل بوده و هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد. نماینده مردم خوی در مجلس، با بیان این مطلب که کشورهای غربی با اعمال تحریمها خواهان بروز بحران در کشور ما هستند، گفت: مستکبران باید بدانند که همانگونه که ایران اسلامی در مقابل تحریمها ایستادگی کرده از این پس نیز با موفقیت طی مسیر خواهد کرد. به گزارش مجلس نیوز (پایگاه خبری فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی)، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، یادآور شد: خودروسازی یک صنعت مادر برای کشور به شمار میرود که اشتغال و سودآوری بالای برای اقتصاد دارد و تمامی تحریمهای اعمال شده از سوی غرب ترس از پیشرفت ایران است.
غولهای خودروسازی به ایران باز میگردند؟
با رویکرد جدید ایران در عرصه دیپلماسی و سفر اخیر رئیس جمهور به سازمان ملل متحد، اخبار پراکندهای در مورد تاثیر لغو احتمالی تحریمها بر صنعت خودروسازی منتشر شد؛ برخی از کاهش قیمتها میگویند و برخی دیگر از بازگشت قریب الوقوع خودروسازان بزرگ به بازار ایران خبر میدهند.
در سالهای اخیر به علت شدت گرفتن تحریمهای یکجانبه غرب علیه ایران، خودروسازان بزرگ خارجی بازار ایران را ترک کردند و شرکتهای چینی جایگزین شدند. حتی شایعاتی مبنی بر ورود خودروهای روسی هم به گوش میرسید که انتظار میرود در با شرایط موجود این روند به زودی متوقف شود. قطعا حضور خودروسازانی مثل پژو، رنو و کیا و هیوندایی در خیابانها از دید مردم و مسئولان اتفاق خوشایندتری تلقی میشود.
دبیر انجمن قطعه سازان ایران هم همین عقیده را دارد و میگوید «هم به نفع ما و هم به نفع شرکتهای غربی است که همکاریها از سر گرفته شود چون بازار ایران برای آنها بسیار مناسب است.» ساسان قربانی در پاسخ به این سوال که چقدر زمان نیاز است تا شرایط مثل سابق شود میگوید «نباید توقع داشت همه مشکلات ظرف یک ماه حل شود. من فکر میکنم ما آثار تغییرات مثبت را در سال ۹۳ خواهیم دید. البته شرایط بازار خودرو سریعتر از سایر حوزهها بهبود مییابد چراکه تحریمهای صنعت خودرو از سوی خود آقای اوباما وضع شده و لغو آنها محتملتر است. ضمن اینکه با فعال شدن بانکهای ما برخی مشکلات دیگر هم حل خواهد شد»
منتظر بازگشت خودروسازان اروپایی باشید
«در صورت لغو تحریم صنعت خودرو، خودروسازان اروپایی برای بازگشت به بازار ایران صف خواهند بست» این جمله را چندی پیش یک عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان ایران بیان کرد. محمد رضا نجفی منش با کلی تعریف و تمجید از بازار ایران گفت «بازار یک میلیون دستگاهی خودروی ایران، بازاری جذاب و رویایی برای خودروسازان اروپایی است که در صورت برطرف شدن موانع سیاسی آرزوی حضور در آن را خواهند داشت» البته این خوشبینی فعالان صنعت خودرو در حالی که هنوز تکلیف ماجرای قیمت گذاری خودرو روشن نشده شتابزده به نظر میرسد. از یک سو شورای رقابت هنوز خود را مسئول میداند، از طرف دیگر میگویند قیمت گذاری به خود خودروسازان محول میشود یا شاید شورای نظارتی دیگری تشکیل شود. با گذشت دو ماه از تغییر و تحولات دولتی هنوز مشخص نیست کدامیک از این سناریوها به وقوع میپیوندد.
عبارتست از یک استراتژی یا یک رشته اعمال از پیش طرحریزی شده توسط تصمیمگیرندگان حکومتی که مقصود آن دستیابی به اهدافی معین، در چهارچوب منافع ملی و در محیط بینالمللی است. بهطور خلاصه میتوان گفت که سیاست خارجی شامل تعیین و اجرای یک سلسله اهداف و منافع ملی است که در صحنهي بینالمللی از سوی دولتها انجام میپذیرد. سیاست خارجی میتواند ابتکار عمل یک دولت و یا واکنش آن در قبال کنش دیگر دولتها باشد[1] و در تعریفی دیگر میتوان اینطور تعریف کرد که: جهتی را که یک دولت بر میگزیند و در آن از خود تحرک نشان میدهد و نیز شیوهی نگرش دولت را نسبت به جامعهي بینالمللی، سیاست خارجی میگویند. 2
سیاست خارجی، سیاست بین الملل و روابط بین الملل
بین این سه واژه تفاوت وجود دارد، و این تمایز بهطورکلی به تفاوت میان هدفها و اقدامات(تصمیمات و خط مشیها) یک دولت یا دولتها، و کنشهای متقابل میان دو یا چند دولت ارتباط پیدا میکند. اگر در تحلیل خود به اقدامات یک دولت در قبال محیط خارج و شرایط معمولا داخلی موثر در تعیین اقدامات مزبور بپردازیم اساسا به سیاست خارجی توجه کردهایم. اما اگر به آن اقدامات فقط به منزلهی جنبهای از الگوی اقدامات یک دولت و واکنشها یا پاسخهای دیگران بپردازیم، به سیاست بینالملل یا روندهای کنش متقابل دو یا چند دولت مینگریم. و اصطلاح روابط بینالملل بهصورت متمایز از سیاست بینالملل و سیاست خارجی، میتواند به همهي شکلهای دولتی و غیر دولتی کنش متقابل اعضای جوامع مختلف اطلاق شود. مطالعهي روابط بینالملل دربر گیرندهي تحلیل سیاستهای خارجی یا روندهای سیاسی میان ملتها نیز هست.[3]
خاستگاه سیاست خارجی
برای روشن شدن ادبیات سیاست خارجی باید به مبحث روابط بینالملل برگردیم. نظریههای روابط بینالملل از یک لحاظ به دو بخش نظریههای اندرکنش[4] و نظریههای کنش[5] تقسیم میشوند. نظریههای اندرکنش با روابط بازیگران در عرصهي بینالمللی سر و کار دارند، درحالیکه نظریههای کنش صرفا با بازیگر درون نظام بینالمللی سر و کار دارند. روابط بینالملل عبارت از مطالعه اندرکنش بازیگران عرصهي بینالمللی است، و سیاست خارجی مطالعهي کنش این بازیگران است. بدین ترتیب، نظریهي اندرکنش عرصهي بررسی روابط (سیاست، اقتصاد و فرهنگ) بینالملل است، درحالیکه نظریهي کنش عرصهي بررسی سیاست خارجی است.
روابط بینالملل به قدمت خود دولت – ملتها میباشد. اما تحلیل سیاست خارجی، بهعنوان یک رشته متمایز تئوریک عمدتا بعد از جنگ جهانی دوم بهوجود آمد.
آغاز کار رشتهي سیاست خارجی را معمولا سه منبع عمده میدانند: مقالهي جیمز روزنا با عنوان “پیش نظریهها و نظریههای سیاست خارجی،” کتاب ریچارد اسنایدر و همکارانش با عنوان تصمیمگیری به مثابه رویکردی در مطالعهي سیاست بینالملل، و کتاب هارولد و مارگارت اسپراوت با عنوان “فرضیههای مناسبات انسان – محیط درون عرصهي سیاست بینالملل.” بهطور خلاصه میتوان گفت این آثار دارای تاثیر تئوریک قابل توجهی در رشتهي سیاست خارجی بودند و موجب شکلگیری سه شاخه در مطالعات سیاست خارجی با عناوین “سیاست خارجی مقایسهای”، تصمیمگیری سیاست خارجی،” و “محیط و زمینهي سیاست خارجی گردیدند.”[6]
اهداف را، تصمیمگیرندگان رسمی دولت انتخاب میکنند تا یا وضع بینالمللی موجود را به نفع منافع ملی خود تغییر دهند و یا در حفظ آن بکوشند. اهداف سیاست خارجی[7] حاصل تحلیل مقاصد[8] و وسایل[9] نیل به اهداف میباشد. گرچه اهداف روشن و واقعی سیاست خارجی، از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، همهي کشورها دارای اهداف زیر میباشند:
-1هدفهای کوتاه مدت[10] و حیاتی: منافع و ارزشهای حیاتی از جمله این اهداف به شمار میآیند و غالبا با حفظ موجودیت یک واحد سیاسی بیشترین ارتباط را دارند. زیرا آشکار است که واحدهای سیاسی بدون حفظ موجودیت خود نمیتوانند به دیگر هدفها دست یابند. تعیین دقیق ارزش یا منافع حیاتی در کشوری خاص، بستگی به ایستارهای سیاستگذاران آن کشور دارد. بهعنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد: استقلال، امنیت ملی، یکپارچگی سرزمین، رفاه اقتصادی و حفظ و تقویت شیوهي زندگی. این هدفهای فوری هستند و تعدادشان از بقیهي اهداف بیشتر است.
-2هدفهای میان مدت: این هدفها زمان بر هستند و بعد از اهداف کوتاه مدت دارای اولویت اند. همانند: سلطهی منطقهای، ترویج ارزشها در خارج، تضعیف مخالف و توسعهي فرصتهای اقتصادی در خارج.
-3 هدفهای بلند مدت: که عبارتند از طرحها و رویاها و پندارهای مربوط به سازمان سیاسی یا ایدئولوژیک غایی نظام بینالمللی، قواعد حاکم بر روابط درون نظام مزبور و نقش دولتهای خاص در این نظام. تفاوت بین هدفهای میانمدت و بلندمدت، تنها به تفاوت در عامل زمان که ذاتی آنهاست، مربوط نمیشود؛ بلکه همچنین میان آنها تفاوت مهمی از حیث دامنه وجود دارد. دولتها به هنگام پافشاری بر هدفهای میانمدت، درخواستهایی خاص از دولتهایی خاص دارند؛ اما در تعقیب هدفهای بلندمدت، درخواستهای دولتها معمولا جهانی است.[11]
الگوهای بررسی سیاست خارجی
برای بررسی جنبههای گوناگون سیاست خارجی، باید چندین مدل را در نظر گرفت، که البته بین دانشمندان علوم سیاسی اختلافی هستند و بعضی موارد دیگری را مد نظر دارند:[12]
گرچه تصمیمگیرندگان نقشی اساسی را در فرایند سیاستگذاری خارجی ایفا میکنند، نباید تصور کرد که هدفها و منافع ملی بدون مقدمه از اذهان سیاستگذاران تراوش کرده، بهصورت سیاستها و جهتگیریهای خاصی به مورد اجرا در میآیند؛ بلکه عوامل دیگری در بهوجود آمدن آنها دخیل میباشند از جمله:[13]
-1 ارزشها و اعتقادات
سیستم اعتقادی یک دولت، از این لحاظ حائز اهمیت است که طرحی نسبتا روشن از کارکرد نظام بینالمللی و نیز موقعیت یک دولت در قبال سایر دولتها بهدست میدهد. بر همین اساس، برخی از رفتارهای بینالمللی مورد طرد و انکار واقع میشود و پارهای دیگر بهگونهای مورد تفسیر مجدد قرار میگیرد که با نظام اعتقادی و ارزشی حاکم بر جامعه سازگار باشد. این واقعیت را نیز نباید نادیده گرفت که نظام اعتقادی، در بسیاری از موارد محدودیتهای بسیاری در عرصهي انتخاب راهحلهای گوناگون در سیاست خارجی، بهوجود میآورد. آثار این محدودیتها را میتوان در انعقاد قراردادها و عضویت در اتحادها و ائتلافها مشاهده کرد.
-2 زمینه های تاریخی و فرهنگی
این عامل گاه به صورت خودآگاه و گاه به صورت ناخودآگاه، مستقیم و غیر مستقیم، تصمیمگیرندگان سیاست خارجی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
-3 تصویر کلی از سیاست بینالمللی
مقصود از این عامل، درک یک سیاستگذار از واقعیتها و شرایط محیط بینالمللی، متعارض بودن یا نبودن خواستها و منافع دیگران با دادههای سیاست خارجی، و مطلوب بودن رفتارهای گوناگون بازیگران مختلف سیاست بینالمللی است. به دیگر سخن آنکه سیاستگذاران در برخی از موارد بهصورت ناخودآگاه، اوضاع بینالمللی را آنطور که دلخواه آنان است میبینند و نه آنگونه که واقعیت دارد.
-4برداشتها
سیاستگذاران خارجی دربارهي هر مسئلهي بینالمللی، دارای فرضهایی هستند و این فرضها طیف گستردهای از دوستی و خصومت و اعتماد و عدم اعتماد را تشکیل میدهد.
-5 مشکلات داخلی و افکار عمومی
گاه سیاستگذاران به سبب وجود یک سلسله مسائل و بحرانهای داخلی و بهمنظور انحراف افکار عمومی، سیاستهای اتخاذ میکنند که هدف از آنها منحرف کردن افکار از مسائل داخلی به مسائل خارجی است. این وضعیت ممکن است شرایطی بهوجود آورد که دولتی، مجبور به جهتگیری خاصی در سیاست خارجی شود و در نتیجه به سوی استراتژی جدیدی سوق داده شود.
-6نیازهای داخلی
جهت تامین نیازهای داخلی اعم از اقتصادی و تکنولوژیک، فرهنگی و امنیتی، بسیاری از موارد، هدفها، تصمیمات و اعمال سیاست خارجی، در راستای برآورده شدن آنها قرار میگیرند.
-7ساختار نظام بینالملل
ساختار نظام بینالمللی، محدودیتها و نیز امکاناتی برای سیاستگذاری به وجود میآورد. بهعنوان مثال در زمانی که جهان در فضای دو قطبی به سر میبرد، کشورها به ناچار در یکی از دو بلوک قرار میگرفتند و تعداد اندکی به سختی در گروه عدم تعهد قرار میگرفتند. باید به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از تصمیمها و دادههای سیاست خارجی، واکنشی است نسبت به رفتار سایر بازیگران بینالمللی.[14]
ابزارهای سیاست خارجی
-1چانهزنی دیپلماتیک: حکومتها در تلاش برای دستیابی به هدفها، تحقق ارزشها، یا دفاع از منافعشان باید با اشخاصی ارتباط برقرار کنند که مایلاند اعمال و رفتار آنان را متوقف کنند، تغییر دهند یا سبب ادامه آن گردند.
-2 تبلیغات: کشورها برای رساندن پیامهای خود از فنون خاص استفاده میکنند از آن جمله؛ نامگذاری و برجسته ساختن یک اصل کلی و انتقال آن.
-3 پاداش و اجبار اقتصادی: باید گفت که هدفهای رفاهی، هدفهای اصلی اکثر حکومتها هستند و کشورها برای رفع نیازهای خود و رسیدن به رشد اقتصادی احتیاج به ارتباط با بازارهای جهانی دارند. یکی از ابزارها، محدود کردن این ارتباط و یا توسعه دادن آنست؛ که از طرق زیر انجام میپذیرد: برقراری تعرفه،[15] سهمیهبندی،[16] تحریم،[17] برقراری ممنوعیت معامله،[18] اعطای وام و اعتبارات و تغییر نرخ ارز، تنظیم فهرست سیاه،[19] صدور مجوز،[20] مسدود کردن داراییها،[21] سلب مالکیت[22] و اعطا و یا متوقف ساختن کمکها.[23]
اجرای سیاست خارجی
اجرای سیاست خارجی تفاوت بسیاری با اجرای سیاست داخلی دارد. در سیاست داخلی، دولت توسط حاکمیت و کنترلی که بر اتباع خود دارد، اجرای تصمیمات را تضمین میکند، لکن در سیاست خارجی، هیچ دولتی بر دولت دیگر کنترل حاکمانه ندارد.
نخستین مرحله برای اجرای سیاست خارجی، توضیح قانعکننده است. کشورهایی که همکاری آنها برای اجرای تصمیمات ضروری است، باید قانع شوند که سیاست اتخاذ شده به نفع آنها نیز هست؛ پس باید بتوانیم به نقطه نظر مشترک با آنها برسیم. برای این کار باید بتوانیم به نقطهي زینی نزدیک شویم.
دومین مرحله برای اجرای سیاست خارجی استفاده از ابزارهایی برای وادار کردن دیگران است؛ که دارای تکنیکهای خاص خود میباشد.[24]
خانواده مجموعه ای متشکل از زن، شوهر، فرزندان و در برخی مواقع مادربزرگ ها و پدر بزرگ ها است. اگر اعضای یک خانواده بخواهند که خودشکوفا و با اعتماد به نفس بوده، همچنین بتوانند در خارج از محیط خانه در اجتماع نیز موفق باشند، لازم است، هنر همزیستی، مهارت های برقراری ارتباط با یکدیگر را یاد بگیرند.
کانون اصلی خانواده را مرد و زن تشکیل می دهد، مهم ترین وظیفه در هدایت خانواده به سمت و سوی موفقیت را دارند. پس زن و شوهر باید مهارت های برقراری ارتباط همسران و همچنین مهارت های برقراری ارتباط با فرزندان خود را یاد بگیرند.
رنگ روابط اعضا با یکدیگر روابطی که اعضاء یک خانواده با یکدیگر دارند، باید بر مبنای صمیمیت، عاطفه، محبت، گذشت، فداکاری و تحسین و همچنین تامین نیازها باشد. خانواده مهم ترین نهاد اجتماعی است که نوع ارتباط اعضا با یکدیگر می تواند تاثیر بسیار زیادی در نهادهای دیگر اجتماع بگذارد. به طور مثال اگر همسران نتوانند با یکدیگر ارتباط خوبی برقرار کنند و نتوانند نیازهای هم را تامین کنند، ممکن است در محیط کاری دچار مشکل شوند. این حالت در فرزندان هم وجود دارد. اگر والدین نتوانند با فرزندانشان بر اساس نیازهای آن ها ارتباط خوبی برقرار کنند، می تواند مشکلات تحصیلی و یا حتی انواع مختلف بزهکاری ها را برایشان ایجاد کند. پس ارتباط اعضاء داخل یک خانواده می تواند تمام ابعاد جامعه را در بر گیرد. در این مقاله راجع به نقش پدر در نوع شکل گیری شخصیت دختر و تربیت او راهکارهایی ارائه می شود.
نیازهای کودکان چیست؟ یکی از مهم ترین اقداماتی که والدین برای شکل گیری شخصیت سالم فرزندانشان باید انجام دهند، این است که نیازهای اساسی و پایه ای روانشناختی فرزندانشان را برآورده نمایند. سه دسته نیاز مهم است که اگر به نحو مطلوب برای کودکان زیر 7 سال برآورده شود، می تواند تاثیر مثبتی بر شخصیت آن ها داشته باشد. 1- نیاز های فیزیولوژیک 2- نیاز به محبت و تعلق پذیری 3- نیاز به امنیت
نیازهای فیزیولوژیک نیازهای فیزیولوژیک همان نیاز به خوراک، غذا و آب، نیاز به لباس مناسب و نیاز به مکان زندگی مناسب است. این دسته از نیازها، به عنوان اولین طبقه ی نیازهای کودکان از زمان تولد است که باید به نحو مطلوب برآورده شود. اگر کودک گرسنه است به او بدون وقفه زمانی غذا بدهیم، اگر تشنه است، آب بدهیم، اگر لباس خود را کثیف کرده است آن را سریع عوض کنیم.
نیاز به محبت و تعلق پذیری نیاز به محبت و تعلق پذیری، نیاز بعدی است که خیلی بیشتر باید برای آن زمان صرف شود. کودکان نیاز دارند که متوجه شوند والدینشان به آن ها علاقمند هستند و همچنین آن ها برای والدینشان فرد مهمی تلقی می شوند. والدین باید نوع محبتی را که کودک نیاز دارد شناسایی کند و متناسب با آن به فرزندشان محبت نمایند. در حدود 3 الی 6 سالگی علاقه و میل و رغبت دختران نسبت به پدرانشان بیشتر می شود و آن ها علاقه دارند که دقیقا همان کارهایی را که مادرشان برای پدر انجام می دهد را خودشان به تنهایی انجام دهند. این مساله به دلیل ایجاد عقده ای به نام عقده الکترا است. یعنی در این سن دخترها میل و علاقه شدیدی نسبت به پدرانشان پیدا می کنند و ممکن است حتی به تقلید از رفتارهای پدر هم بپردازند و کارهای مردانه را انجام دهند.
در این زمان پیشنهاد می شود که پدران زمان و فرصت بیشتری را برای تفریح و انجام دادن فعالیت های لذت بخش برای دخترانشان بگذارند. حتی بهتر است پدرها با دخترشان بدون حضور مادر حداقل در هفته یکبار به پارک یا سینما بروند و یا با یکدیگر در منزل به بازی و یا دیدن کارتون بپردازند. ولی باید توجه داشته باشیم اگر در این سن دختر بیش از اندازه به انجام دادن کارهای مردانه علاقمند شد او را متوجه هویت جنسی خودش کنیم و با انجام دادن کارهای دخترانه او را تشویق کنیم تا بتوانند در پایان این مرحله در 7 سالگی به همانندسازی با مادرش برسد.
نیاز به امنیت یکی دیگر از نیازهای مهم کودکان در این سن نیاز به امنیت است یعنی دور از خطر بودن. کودکان باید متوجه بشوند که دنیا محل امنی هست و کسانی در کنارش هستند که به او کمک کنند. یکی از مهم ترین مسایلی که می تواند در کودکان حس امنیت را ایجاد کند این است که کودک مشاهده کند که ارتباط والدینش با یکدیگر خوب است. هنگامی که کودکان متوجه مشاجرات و دعوای بین والدینشان نباشند از امنیت روانی بالایی برخوردار می شوند. این حالت در دختران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اگر والدین نیازهای کودکان را برآورده نمایند می توانند کودکان سالم تر، با اعتماد به نفس بیشتر و موفق تر در زندگی را تربیت نمایند.
پرورش کودک شاد
اگر والدین نیازهای کودکان را برآورده نمایند می توانند کودکان سالم تری در زندگی تربیت نمایند
در زیر به راهکارهایی دیگر برای تربیت بهتر و شخصیت سالم تر کودکان، اشاره می شود. 1- والدین حتما مهر و محبت خودشان به یکدیگر را در حضور فرزندشان با رعایت مسایل و حد و حدود شرعی نشان دهند. یعنی فرزندان باید متوجه این مساله بشوند که والدینشان همدیگر را دوست دارند. فقط والدین باید مراقب باشند که رفتارهای بی پرده ای که ممکن است باعث ایجاد کنجکاوی جنسی فرزندان شود را انجام ندهند.
2- والدین باید حتما متناسب با نوع محبتی که فرزندشان دوست دارد، به او محبت نمایند.
3- حتما در زمانی که فرزندتان می خواهد با شما صحبت کند و یا مساله ای را تعریف کند، با او تماس چشمی برقرار کنید. این کار به کودک اعتماد به نفس بالایی را می دهد.
4- والدین حتما زمان هایی را برای انجام فعالیت های مشترک با فرزندانشان بگذارند.
5- در مواقعی که کودک کارهای مطلوب و مثبت انجام می دهد، حتما او را تشویق کنید. فقط در امر تشویق کردن مواظب باشید که کودک شرطی نشود. حد تعادل را رعایت کنید. گاهی مواقع با خریدن جایزه او را تشویق کنید و گاهی مواقع تشویق به صورت بیان جملات و کلمات و یا انجام دادن فعالیت های لذت بخش مثل با هم بازی کردن، نقاشی کشیدن، پارک رفتن و ... باشد.
6- از سن 3 الی 4 سالگی به بعد به کودکتان با توجه به توانی که دارد مسئولیت بدهید. اگر مسئولیتش را در بار اول به خوبی انجام نداد باز هم او را تشویق کنید و از دفعه بعد به او راه درست تر را نشان بدهید.
7- از سن 3 سالگی به بعد تحت هیچ عنوان دختر با پدرش به حمام نرود زیرا این کار باعث ایجاد زودهنگام کنجکاوی های جنسی می شود. ولی اگر تحت شرایطی خاص پدر مجبور به بردن دخترش به حمام بود، حتما با پوشش کامل این کار را انجام بدهد.
8- اگر کودکان بالاخص دختران در محیط زندگی بدون دغدغه و توام با آرامش زندگی کنند و بزرگ شوند قطعا از خیلی از آسیب های دوران نوجوانی می توانند در امان باشند.
برخی انگل ها اگرچه مضرند، اما به میزبان کمک می کنند تا با عفونت های مرگبارتری مقابله کنند
آیا دشمن دشمن من، دوست من است؟ عادلانه است بگوئیم که انگل ها در کل عوامل بدی برای میزبان خود هستند. بسیاری از آنها باعث بیماری و مرگ می شوند و ما انسان ها به هر قیمتی شده سعی می کنیم در دام عفونت ها نیفتیم. اما یافته حاکی از آن است که برخی انگل ها اگرچه در حالت انزوا مضرند، اما می توانند به میزبان کمک کنند تا با عفونت های مرگبارتری به مقابله بپردازند.
پی بردن به این که انگل ها چه زمانی برای بدن مفید واقع می شوند، می تواند ما را در چگونگی مدیریت بیماری های عفونت زا یاری برساند؛ متاسفانه در حال حاضر اطلاعات بسیار اندکی در خصوص این پدیده داریم. مطالعه جدید که در مجله Evolution Letters منتشر شد، به ما می گوید که انگل ها می توانند سازوکار های مختلفی را برای دفاع از میزبان خود در برابر سایر عفونت ها گسترش بدهند. این نتیجه بدان معناست که محافظت از میزبان باید در طبیعت عادی باشد.
این ضرب المثل «دشمن دشمن من دوست من است» برای مدت طولانی در میان جوامع انسانی رواج داشته است اما فقط در خصوص تعارضات میان انسان ها صدق نمی کند. جهان پر از نمونه هایی است که در آنها انگل ها تحت برخی شرایط مضر هستند و در شرایطی دیگر مفید واقع می شوند. باکتری هایی که در معده ما زندگی می کنند، می توانند هر از گاهی مشکل آفرین باشند اما آنها از اسکان میکروب های مضرتری مثل سالمونلا انتریکا که مسمومیت غذایی را در پی دارد، جلوگیری به عمل می آورد.
همچنین، باکتری هایی که حشرات را آلوده می کنند معمولا هزینه بر اند، اما از قابلیت محافظت در برابر عفونت های مرگبارتری برخوردارند. وقتی نوزاد حشره پروانه توسط یک مگس انگل دار دچار عفونت شود احتمال بقای بیشتری دارد تا اینکه یک ارگانیسم تک سلولی آن را مبتلا به یک عفونت سازد. انگل ها می توانند به طرق دیگری نیز به میزبان خود کمک کنند؛ برای مثال، با ایجاد بیماری های جدی تر در سایر گونه ها. این یکی از دلایل عمده ای است که توضیح می دهد چرا سنجاب های خاکستری به سرعت جایگزین سنجاب های قرمز در اکثر بخش های انگلیس شده اند. سنجاب های خاکستری حاملان ویروس سفلیس سنجاب اند و این ویروس برای سنجاب های قرمز یک عامل کشنده محسوب می شود و به ندرت به سنجاب های خاکستری صدمه می زند. بنابراین، برخی از گونه های باکتریایی در یک نوع نبرد زیستی شرکت می کنند و ویروس هایی را با خود حمل می نمایند.
این نمونه ها نشان می دهند که دچار عفونت شدن لزوما چیز بدی نیست و در واقع می تواند گاهی اوقات مفید واقع گردد. اما آنچه به ما نمی گویند، چگونگی و زمان تکامل آنها برای مفید بودن برای میزبان شان است. آزمایش های اخیر نشان داده اند که باکتری های نسبتا مضری که درون کرم های ذره بینی زندگی می کنند، می توانند در طی چند روز برای محافظت از میزبان خود در برابر یک عفونت مرگبار تکامل یابند. نتایج خیره کننده گویای آن است که باکتری ها می توانند توانایی محافظت از میزبان را در برابر سایر بیماری های عفونت زا در خود گسترش بدهند. هنوز اطلاعات بسیار ناچیزی درباره چگونگی و زمان وقوع چنین تکاملی موجود است. اگر یک پارازیت برای محافظت از میزبان خود درباره یک عفونت مرگبارتر تکامل یابد، آیا میتوان مدعی شد که دشمن به یک دوست تبدیل شده است؟
ما با استفاده از مدل سازی ریاضی به بررسی تکامل دو نوع محافظت از میزبان پرداختیم: مقاومت و تحمل. انگل هایی که مقاومت میزبان خود را در برابر عفونت ها به ارمغان می آورند، این احتمال را کاهش می دهند که گونه دومی خواهد توانست تا میزبان را آلوده سازد؛ مثلا زمانی که باکتری های موجود در معده از اسکان سایر میکروب ها یا باکتری ها جلوگیری کنند. در مقابل، انگل هایی که در افزایش تحمل میزبان به عفونت ها نقش دارند، ضرر ایجاد شده توسط گونه های دیگر را پس از اعمال عفونت کاهش می دهند؛ ظاهرا همین اتفاق در مورد ارگانیسم هایی تک سلولی ای صدق می کند که از نوزاد حشره پروانه در مقابل مگس های انگلی محافظت می کنند.
ما دریافتیم که هر دو نوع حفاظت یاد شده تحت طیف گسترده ای از شرایط، فرگشت می یابند، اگرچه انگل محافظتی شاید برای دفاع از میزبان منابع را از رشد و تولید مثل به سوی انحراف بکشد و خلل ایجاد کند. اما تفاوت های قابل توجهی میان دو نوع محافظت یاد شده وجود دارد. برای مثال، شیوه «مقاومت» معمولا اندازه جمعیت میزبان را افزایش می دهد اما شیوه «تحمل» می تواند اثری منفی داشته باشد زیرا شیوع کلی بیماری را افزایش می دهد.
این تفاوت ها نشان می دهند که ساز و کار محافظت برای تعیین اینکه آیا انگل محافظتی واقعا مفید است یا خیر، حیاتی است. ما می توانیم مدل سازی ریاضی را با آزمایش های مربوط به باکتری های تکامل یابنده ترکیب کنیم تا به سوالات شگفت انگیزی درباره چگونگی تکامل سایر گونه ها در واکنش به محافظت از میزبان پاسخ بگوئیم. پاسخگویی به این گونه سوالات می تواند به ما در یافتن راه های جدید درمان بیماری های عفونت زا کمک کند. نتایج تحقیقات ما نگرش ما را نسبت به یک پدیده زیستی خارق العاده که اطلاعات بسیار اندکی در موردش داریم بهبود می بخشد. با توجه به افزایش فزاینده نمونه های محافظت انگلی، پر واضح است که دشمن دشمن شما می تواند واقعا دوست شما باشد.
آنالیز کلمات کلیدی، بهینه سازی وب سایت و سئو، بازاریابی پرداخت به ازای کلیک یا همان تبلیغات کلیکی(PPC)، بازاریابی ویدیویی، بازاریابی شبکه اجتماعی و ایمیل مارکتینگ حتماً باعث افزایش رتبه وب سایت خواهند شد و تولید صفحات لندینگ پیج که در آنها محتوای مفید و کاربردی در اختیار کاربر گذاشته شود، همه این موارد دست به دست هم خواهند داد و برندینگ اینترنتی یا شهرت سازی اینترنتی را رقم خواهند زد. بهینه سازی صفحات وب سایت
بهینه سازی صفحات وب سایت و لندینگ پیج ها بگونه ای که توانایی جذب ترافیک و بازدیدکننده را داشته باشند و نیازمند تکنیک های زیر است:
در بهینه سازی صفحات، کدها و محتوای صفحات اصلی و لندینگ پیج به گونه ای باشد که کلمات کلیدی آنالیز شده را هدف قرار دهد. در هر یک از صفحات لندینگ پیج و اصلی متاتگ های تایتل، توضیحات، کلمات کلیدی و تمامی تگ ها بصورت یکتا ساخته شوند. معماری صفحات وب سایت و محتوا بصورت مهندسی شده انجام شود. هر محتوای یکتا در هر صفحه لندینگ پیج بصورت یکتا در صفحات وب سایت بهینه سازی شود. لینک بیلدینگ و لینک سازی درونی و دریافتی وب سایت برای افزایش رتبه وب سایت استفاده از ابزارهای اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی
لینک بیلدینگ و لینک سازی
بر اساس آنالیز رقبا، استراتژی هایی برای دریافت لینک های معتبر و با کیفیت از وب سایتهای معتبر وجود دارد. برای ارتقا رتبه وب سایت در موتور جستجوگر گوگل، لینک سازی نقش اساسی بازی می کند. اما بعضی از راه های دریافت لینک های با کیفیت :
بازاریابی شبکه اجتماعی (شامل وبلاگ داری، نوشتن پست های مهمان، استفاده از گروه ها و انجمن ها و فعالیت در شبکه های اجتماعی) ساخت محتوای مفید و کاربردی خود به خود سیل لینک های با کیفیت و مفید را به وب سایت سرازیر خواهد کرد. ارائه خدمات ارزشمند دیگر به کاربران، وب سایت شما نباید فقط محصول و خدمات ارائه کند. بهینه سازی معماری صفحات و محتوای وب سایت ایجاد محتوای خبری داغ در وب سایت و انتشار آن بصورت مداوم
تولید محتوای وب سایت
تولید محتوای مفید و کاربردی به بازاریابی اینترنتی و در نتیجه برندینگ اینترنتی شما کمک خواهد کرد. وب سایت کسب و کار شما بهترین مکان برای انتشار محتوای مثبت و کاربردی است. بهتر است وبلاگی هم برای این کار در وب سایت خود بسازید و تصویر و صدای خود را به وبلاگ خود اضافه کنید تا بیشتر به عموم کاربران نزدیکتر شوید. بازاریابی شبکه اجتماعی
بازاریابی شبکه اجتماعی نیز از مهمترین های برندینگ اینترنتی است. می توانید این قسمت از برندینگ را با وبلاگ، صفحات فیسبوک، حساب های کاربری توییتر، کانال رسانه ای یوتیوب و حساب لینکدین انجام دهید. مهم این است که بتوانیم کاربران را بطور مستمر به مشتریان هدفمند تبدیل کنیم. برنامه ریزی کمپین بازاریابی شبکه اجتماعی باید بگونه ای باشد که اعتماد و اعتبار را به برند شما هدیه کند و کاربرانی متعهد و وفادار به کسب و کار شما معرفی کند. مراحل زیر را در برندینگ توسط شبکه های اجتماعی را انجام دهید :
تمامی کسب و کارها بهتر است یک حساب در لینکدین بسازند و فعالیت خود را در آنجا نیز انجام دهند. اگر محتوای وب سایت بصورت ویدیو هم وجود دارد حتماً برای بازاریابی ویدیویی آنرا در یوتیوب، ویمو و آپارات انتشار دهید. توییتر بسازید و در آنجا شروع به توییت کردن اوضاع و احوالتان کنید. یک صفحه توضیحات از کسب و کارتخصصی در ویکیپدیا بسازید. برای دسترسی به پهنه مخاطبان با ساخت حساب کاربری فیسبوک فعالیت هوشمندانه ای در آنجا انجام دهید. تبلیغات کلیکی یا پرداخت به ازای کلیک از دیگر موارد برندینگ اینترنتی، می توان به تبلیغات کلیکی یا بازاریابی پرداخت به ازای کلیکی در موتورهای جستجوگر برای صفحات تازه ساخته شده لندینگ پیج وب سایت، نام برد. بخاطر داشته باشید. در آنالیز کلمات و عبارات کلیدی مرتبط بودن لیست کلمات کلیدی انتخابی شما بسیار مهم است و از دلایل موفقیت تبلیغات کلیکی شماست. • محتوای مناسب صفحات لندینگ پیج وب سایت و توضیحات پایه ای و جذاب تبلیغات کلیکی در جذب ترافیک موتورهای جستجوگر تاثیر گذار است.
گزارش عملکرد در برندینگ اینترنتی
اگر شرکتی را برای انجام برندینگ اینترنتی خود انتخاب کرده اید و قصد شهرت سازی اینترنتی دارید، آن شرکت باید به شما بصورت هفتگی/ماهانه گزارش عملکرد اراده دهد که شامل :
ترافیک وب سایت، رفتار کاربران بازدیدکننده، آنالیز موثر در کلمات و عبارات کلیدی گزارش بروزرسانی های الگوریتم و ساختار و به طبع آن بروزرسانی های سئو سایت تعداد صحیح بک لینک های دریافتی گزارشی از گوگل و بینگ گزارش کلیه پست های وب سایت، عملکردهای کاربران وب سایت گزارش تمامی مقالات و محتوای ارسال شده به کاربران برای دریافت امتیاز و نظرسنجی
بهوضوح، ثروت و کامیابی مربوط به تمام ابعاد زندگی شما از جمله روابط، سلامت و شغل شما میشود. اما در حال حاضر بگذارید تمرکز را روی پول بگذاریم.
چند سال پیش من کلاسی را در مورد کامیابی اقتصادی تدریس میکردم. برای داشتن یک جمعبندی برای این کلاس با تعدادی از افرادی که برای من تجسم کامیابی و موفقیت مالی بودند مصاحبه کردم. همهی آنها میلیاردر نبودند اما همهی آنها در کنار پول کافی، روابط گسترده و سالمی داشتند. همهی آنها بر چند اصل پایبند بودند که یکی آنها این بود: «منشأ کامیابی باور است.» مقاله مرتبط: چگونه پولدار شویم؛ ۱۶ راه پولدار شدن که باید بدانید
باورهای فرهنگی شما راجع به پول، به احتمال زیاد از باورهایتان در مورد سایر ابعاد زندگی منفیتر و کوتهبینانهتر است.
مسئلهی پول دقیقا به اندازهی سلامت و روابط اجتماعی شما مهم و حیاتی است. زیگ زیگلار میگوید «پول مهمترین مسئلهی زندگی نیست، اما به همان اندازهای که به داشتن اکسیژن نیاز داریم به پول داشتن هم نیاز داریم.» ولی در جامعهی ما یک فرهنگ عشق یا نفرت در رابطه با پول وجود دارد.
تصور کنید وارد یک انجمن حمایتی شدهاید که وقتی نوبتتان میشود به گروهی از آدمهایی که نمیشناسید اعلام میکنید: «من با خودم قرار گذاشتهام تا جایی که میتوانم خودم را وقف سلامتیام کنم». احتمالا آنها بسیار برای شما احترام قائل خواهند شد و حتی ممکن است بایستند و برای شما دست بزنند. حال تصور کنید وارد همان جمع شدهاید و میخواهید اعلام کنید: «من با خودم قرار گذاشتهام خودم را وقف پول درآوردن کنم!» فکر میکنید دیگران چه فکری در مورد شما خواهند کرد؟ «وای این بابا چقدر پولکی و حریصه!» یا «من چقدر فکر میکردم این آدم معنویه ولی مثل اینکه نه!»
همانطور که بسیاری از ما بهصورت ناخودآگاه باورهایی فرهنگی راجع به زیبایی، عدالت و موفقیت وارد جامعه کردهایم، کهنالگوها و افسانههایی را هم که در مورد پول وجود دارد، باور کردهایم. به این جملهها نگاهی بیاندازید و ببینید کدامیک از نظر شما درست میآید:
۱. برای پول درآوردن باید سرمایه داشت.
۲. پولدارها پولدارتر و فقرا فقیرتر میشوند.
۳. پول چرک کف دست است.
۴. اگر بخواهم پول زیادی دربیاورم نمیتوانم زندگی متعادلی داشته باشم.
۵. موفقیت مالی من به بازار شغلی و وضعیت اقتصادی بستگی دارد.
۶. برای پولدار شدن باید ریسکهای بزرگی کرد.
۷. پول مقیاس اندازهگیری ارزشمندیِ زندگی و موفقیت من است.
۸. زندگی سخت است.
۹. بیشتر آدمهای پولدار مثل اسکروچ، افراد خسیس، خودخواه و پولپرستی هستند
۱۰. این دنیا هرکیهرکی و پرهرجومرج است و فقط باید مراقب کلاهمان باشیم که باد نبرَد.
۱۱. در حین بالا رفتن از نردبان موفقیت گاهی باید با پایین انداختن دیگران برای خود جا باز کرد.
۱۲. برای اینکه پول زیادی در بیاوری باید حتما در شغلهای خاصی مشغول به کار باشی.
۱۳. تنها تعداد اندکی از آدمها آن هم از بین خوانندهها، هنرمندها، نویسندهها و غیره هستند که به اوج موفقیت میرسند.
حال اجازه دهید به شما بگویم افراد پولداری که چند سال پیش با آنها مصاحبه کردم چه اعتقاداتی راجع به پول داشتهاند. همانطور که گفتم همهی آنها میلیاردر نبودند، اما قابلیت این را داشتند که هر زمان هرچه را اراده میکردند بهدست بیاورند. اینها چیزهایی بود که آنها در مورد پول و ثروت میگفتند:
۱. دنیا پر از رونق و فراوانی است.
۲. دنیا دوست دارد که من کامیاب شوم.
۳. هر کامیابیای به دنبال ایمان و اعتقاد میآید.
۴. پول یک چیز انتزاعی است.
۵. پول انرژی است و فقط زمانی به سمت شما میآید که آن را احساس کنید.
۶. پول هیچ خِردی با خود به همراه نمیآورد.
۷. پول به فرمانهایی که به او میدهم گوش میدهد.
۸. پول احتیاج به توجه دارد.
جوانه پول
میبینید که آنها در مورد وضعیت اقتصادی یا اینکه بعضی حرفهها پولزایی بیشتری دارند یا اینکه پول، معیارِ ارزش زندگیشان است هیچ چیزی نگفتند. چیزی در مورد اینکه باید رقبا را از عرصه خارج کنند و یا اینکه باید خانواده و دوستانشان را برای پولدار شدند قربانی کنند، به زبان نیاوردند. و همینطور باور نداشتند که پول خودش ذهن و قدرتی ذاتی دارد!
کدامیک از این هشت باوری که افراد پولدار داشتند به نظر شما بدون هیچ شک و شبههای درست میآمد؟
متأسفانه نمیتوانیم صرفاً با حفظ کردن این لیست باورهایمان، عادتهایمان و رفتارمان را نسبت به پول تغییر دهیم. برای تغییر این باورهای بنیادی باید تلاش و تمرکز زیادی به خرج دهیم.
در کلاسهای (برنامهنویسی عصبی-زبانی) NLP، چهار پیشنیاز اساسی برای تغییر را آموزش میدهند:
از هیجانات و باورهای منفی دوری کنید و باورهای مثبت را وارد زندگیتان کنید. برای آیندهتان برنامه و اهداف جامعی تنظیم کنید. اقدام کنید. برای اینکه ناخودآگاهتان به کار ادامه دهد، روی نتیجهی مطلوبتان تمرکز کنید و موانع را یکییکی از بین ببرید.
این چهار قدم باید در همان بازهی زمانی خاص برداشته شوند. بهتر است در حالی که آمادگی لازم را ندارید و ضمیر ناخودآگاهتان با شما راه نمیآید قدمهای بزرگ برندارید، که در اینصورت تبدیل به یک سربالایی خواهد شد که شما را به جایی نمیبرد و صرفاً انرژیتان را میگیرد. پس اولین قدم ضروری دور کردن احساسات و باورهای منفی است. بدانید که هیچ آرزو و هدفی بدون عمل کردن معنایی ندارد. وقتی یکجا مینشینید و عمل نمیکنید، ناخودآگاهِ شما نتیجه میگیرد که در راه دستیابی به این هدف زیاد هم جدی نیستید و در نتیجه به شما اجازهی صرف انرژی لازم را نمیدهد، توجهش را به سمت دیگری متمایل میکند و دیگر دنبال فرصتها و ایدههای نو برای کمک به هدف شما نمیگردد.
اما اگر در مورد هدفتان جدی باشید و رویکردی قدمبهقدم برای رسیدن به آن داشته باشید، میتوانید روابط و باورهایی که در رابطه با پول دارید تغییر دهید. پول در زندگی همه چیز نیست، اما همانطور که دیوید ثورو شاعر آمریکایی میگوید:
آسیب شناسی اجتماعی social-pathology مفهوم جدیدی است که از علوم زیستی گرفته شده و مبتنی بر تشابهی است که دانشمندان بین بیماری های عضوی و آسیب های اجتماعی(کجرویها) قائل می شوند. واژه آسیب شناسی از دیدگاه پزشکی به فرایند ریشه یابی بیماری ها گفته می شود
آسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قوامد عام عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه محل فعالیت کنشگران قرار نمی گیرد و در نتیجه با منبع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرومی گردد. به همین دلیل ، کجروان سعی دارند کجروی ها خود را از دید ناظران قانون ، اخلاق عمومی و نظم اجتماعی پنهان نمایند ؛ زیرا در غیر این صورت با پیگرد قانونی ، تکفیر اخلاقی ، طرد اجتماعی مواجه می شوند(عبدالهی ،1383:15).
آسيبهاي اجتماعي پديده هايي واقعي، متغير، قانونمند و قابل کنترل و پيش گيري اند. کنترل پذيري آسيبهاي اجتماعي شناخت علمي آنها را در هر جامعه اي براي پاسخ به پرسشهاي نظري و عملي و کاربردي از ايده ها و يافته هاي علمي توليد شده در برنامه ريزي هاي کوتاه و بلند مدت براي مقابله صحيح با آسيبهاي اجتماعي، درمان يا پيشگيري از گسترش و پيدايش آنها را ضروري و پر اهميت مي سازد.
آسيب شناسي اجتماعي به بررسي انواع مشکلات ميپردازد که در سطح اجتماعي مطرح هستند و سعي ميکنند علل مختلف آنها را از جنبههاي مختلف فردي ، اجتماعي و غيره مورد بررسي قرار دهد.
آسیب های اجتماعی که به تعبیر بعضی از اندیشمندان حاصل و معلول مستقیم انقلاب صنعتی هستند، در اکثر جوامع وجود دارند و تاثیرات خود را می گذارند. اما آن چه جوامع مختلف را در این مورد از هم متفاوت می سازد، نوع نگرش این جوامع به علل به وجود آورنده آسیب ها و راهکارهای اصلاح وبهبود آن است. در مورد نگرش، آن چه مهم است این که این آسیب ها چرا به وجود آمده اند؟ آیا وجود آسیب ها در جوامع امری لازم وضروری است یا می توان جامعه ای بدون آسیب داشت؟ پاسخ به این پرسش ها مستلزم شناخت نظریه های مختلف جامعه شناسی و روان شناسی است که هرکدام سعی درتبیین مسائل ،آسیب ها وبحران های اجتماعی از نظر گاه های مختلف دارند.این دید گاه ها متاثر از باورهای سیاسی و اقتصادی هر جامعه است. آسيب هاي اجتماعي از چند جنبه قابل بررسي هستند :
از زوايه انسان ،كه هر انسان با هر دين وآئين واعتقاد وفكر ،ومذهب وگرايش ومسلك وارتباط با جناح يا حزب خاصي يا با ترحم يا با هدايت ويا با همراهي اعتقاد دارند كه به گروههاي آسيب پذير ياري نمايند مثلاً هر انساني دوست دارد به پير مرد يا پيرزني كمك كند وهر انساني دوست دارد به نابينايي كمك كند و... از زاويه اجتماعي اگر به اين آسيب هاي اجتماعي بموقع رسيدگي نشود افزايش جرم وجنايت را در پي دارد كه مخرب انضباط اجتماعي است از جنبه سياسي ، كه اگر توجه نشود كشوررا به دامن بيگانگان سوق مي دهد وبجاي فرهنگ خودي فرهنگ بيگانه در كشور پياده مي شود وبه اعتقادات ديني ومذهبي جامعه لطمه وارد مي نمايد ، وجود آسيب هاي اجتماعي ، بزرگنمايي وتبليغات دشمنان كشور را در پي دارد ضمن آنكه وجود آسيب هاي اجتماعي در كشور اسلامي عامل تبليغ منفي بر ضد اسلام است لذا لازم است كه آسيب هاي اجتماعي ريشه يابي شود واز كلي گويي در جامعه پرهيز گردد وبا ارائه راهكارها ي مدرن به جزئيات آسيب هاي اجتماعي توجه شود
در برخورد با آسيب هاي اجتماعي تقليد كوركورانه از بيگانگان جايز نيست به دليل اينكه آسيب هاي اجتماعي ارتباط كاملي با سنتهاي هر جامعه دارد والگو برداري از جوامع ديگر صلاح نيست
سئوال ، وظيفه حكومت در اين مورد چيست ؟ حكومت خوب حكومتي است كه براي حل آسيب هاي اجتماعي قرمول صحيح ومنطقي همراه با نو آوري وارائه ابتكارات وخلاقيتها در جهت رسيدن به شكوفايي داشته باشد
سیاست های اجتماعی هر جامعه ای روش های مختلفی را در برخورد با آسیب های اجتماعی پیشنهاد می کند.شیوه ی برخورد با این مسائل هم چنان که پیشتر گفته شد،ارتباط مستقیمی با این سیاست ها دارد.این سیاست ها را هم نهادهایی که در تمامی جوامع وجود دارد تعیین می کند. در مورد راهکارهای اصلاح وبهبود آسیب های اجتماعی هم نظرگاه های مختلفی وجود دارد. عده ای روش انکار و پرده پوشی را تجویز می کنند وعده ای دیگر به روش های پلیسی وسرکوب اعتقاد دارند. جوامعی هم وجود دارند که به این مسائل نگرشی علمی و منطقی دارند وسعی می کنند با قبول وجود این آسیب ها، علت آن ها را با استفاده از روش های علمی بشناسند و برای حذف یا به حداقل رساندن آن ها از روش های منطقی سود ببرند.این جوامع، آنهایی هستند که در آن ها انباشت علمی صورت گرفته و در اثر ارتباط با فرهنگ های مختلف به سطحی از آگاهی رسیده اند که به حق آزادی و برابری انسان ها و حق برخورداری تمامی انسان ها از حقوق مادی ومعنوی اعتقاد داشته باشند.
در جوامع مدرن امروز تمایل بر این است که این سیاست ها هرچه بیشتر توسط نهاد آموزش و پرورش و نهاد خانواده به جامعه تزریق شده و نهاد سیاست حداقل دخالت را در این امور دارد.اما در جوامعی که در آن ها نهاد سیاست قدرتمندتر است، این سیاست ها توسط این نهاد وضع و به جامعه دیکته می شود.تجربه نشان داده است که جوامع نوع اول در مهار بحران های اجتماعی موفق تر عمل کرده اند.چون مردم راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی را وضع واز آن ها حمایت می کنند.اما در جوامعی که سیاست های اجتماعی را نهاد سیاست وضع می کند،لاجرم باید ضمانت های اجرایی آن ها را هم تعیین کند که در این حال استفاده از نیروهای حافظ قوانین و حامی نظام سیاسی مثل پلیس ضرورت پیدا می کند.
حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی نیزبه سیاست های اجتماعی مربوط است.دراین مورد نیز وقتی حمایت از آسیب دیدگان به طور کامل در اختیار نهاد سیاست قرار می گیرد،این نهاد از دیدگاه منافع خود به آن ها نگاه می کند،اما وقتی مردم یک جامعه به حمایت از این آسیب دیدگان می پردازند،بسیار عمیق تر و کامل تر عمل می کنند.چون مردم در متن این آسیب ها قرار دارند،آن ها را خوب می شناسند وبرای حمایت ازافرادی که دچار بحران هستند انگیزه های قدرتمندی دارند.
یکی از راهکارهای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی،سازمان ها وتشکل های غیر دولتی است.این سازمان ها که در تمامی جوامع ریشه دارند در عصر کنونی کارکردهای مختلف و موثری پیدا کرده اند و نقش مهمی در حیات جوامع ایفا می کنند.سازمان های غیردولتی با تاثیرگذاری در وضع و اجرای سیاست های اجتماعی،در نقش های مختلفی مثل مشاور دولت،منتقد دولت وگاه حتی به عنوان بازوی اجرایی سیاست های اجتماعی دولتها فعالیت دارند.این سازمان ها با ویژگی های منحصر به فردی که دارند،امروزه به نماد حکومت مردم تبدیل شده اند و به نظر می رسد در هر جامعه ای که این سازمان ها فعال تر و گسترده تر عمل می کنند،آرمان حکومت مردم بر مردم دست یافتنی تر می نماید. موضوعات مورد بحث در آسيب شناسي اجتماعي
آنچه روشن است اينکه بحث آسيب شناسي اجتماعي عمدتا با مسائل و مشکلات سر و کار دارد. پژوهشها و تحقيقات متعدد براي شناخت انواع اين آسيبها و علل بروز آنها صورت ميدهد و نظرياتي را براي حل آن مسائل پيشنهاد ميکند.
بر اين اساس زمينههايي چون فرهنگ و هنجارهاي يک جامعه ، ويژگيهاي اقتصادي و سياسي و جغرافيايي يک جامعه نيز در حوزه مطالعات آسيب شناسي اجتماعي قرار ميگيرد. چرا که بررسي آسيبهاي اجتماعي بدون در نظر گرفتن شرايط زمينهاي يک جامعه ميسر نخواهد بود.
چه چيزي به عنوان آسيب شناخته ميشود؟ حدود و ثغور آن چقدر است؟ عوامل زمينه ساز و علل آشکار کننده آن کدامها هستند؟ در کدام طبقات گسترش بيشتري دارند؟ در کدام سنين گسترش بيشتري دارند؟ توانايي جامعه براي کنترل و نظارت بر آنها چقدر است؟ از چه راههايي ميتوان به کاهش آنها مبادرت کرد؟ همه اينها سوالاتي هستند که در حوزه آسيب شناسي اجتماعي مورد بررسي قرار ميگيرند. اهميت آسيب شناسي اجتماعي
هر جامعهاي متناسب با شرايط خود ، فرهنگ ، رشد و انحطاط خود با انواعي از انحرافات و مشکلات روبروست که تاثيرات مخربي روي فرآيند ترقي آن جامعه دارد. شناخت چنين عواملي ميتواند مسير حرکت جامعه را بسوي ترقي و تعامل هموار سازد، بطوري که علاوه بر درک عمل آنها و جلوگيري از تداوم آن عمل با ارائه راه حلهايي به سلامت جامعه کمک نمايد. به عنوان مثال مسأله اعتياد را در نظر بگيريم. اين مساله هم به عنوان يک مشکل فردي و هم يک معضل اجتماعي مطرح است. روشن است در سطح اجتماعي منجر به از بين رفتن نيروها و انرژي بارآور جامعه ميشود. شناسايي علل اساسي و کنترل آنها ميتواند بسياري از نيروهاي از دست رفته جامعه را تجديد نموده ، در مسير کار سالم جامعه هدايت کند. شيوه عمل آسيب شناسي اجتماعي
آسيب شناسي اجتماعي همچون ساير حوزههاي اجتماعي و عللي ، از شيوه عملي براي بررسي موضوعات مورد نظر خود استفاده ميکند. به عبارتي براي مطالعه و بررسي علل ، زمينهها و راه حلها در زمينه کجرويها و آسيبها ، هم از لحاظ ذهني به صورت شناخت مفاهيم خاص و هم به کمک ابزار وسايل تحقيق عيني به صورت پژوهشهاي علمي استفاده ميشود. چنين پژوهشهايي پيرامون انحرافات اجتماعي به صورت تحقيق علمي به حدود ۸۰ – ۹۰ سال پيش باز ميگردد. البته در آن زمان اين پژوهشها کمتر جنبه واقع بينانه داشتهاند. ولي پس از مدتي پژوهشها بر شالودهاي صحيحتر استوار شد و تلاش شد از شيوههايي که دقت و اعتبار بيشتري در برآورد مشکلات اجتماعي دارند استفاده گردد.
پرسشنامههاي مختلف تهيه شد، شيوههاي اعتبار يابي و استفاده از روشهاي معتبر معمول شد و از اصول روش تحقيق که در علوم انساني کاربرد مفيدي دارد استفاده گرديد. به اين ترتيب اطلاعات لازم در زمينه انواع انحرافات و مشکلات در سطح يک جامعه جمع آوري گرديد. اين فعاليتها سير تکاملي خود را سير ميکند و همچون پيشرفت ساير علوم شيوههاي متکاملتري براي بررسي و ارزيابي در زمينه آسيبهاي اجتماعي بدست ميآيد.
اجتماعی مطالعه بی نظمی ها و آسیب های اجتماعی همراه با علل و انگیزه های پیدایی آنها و نیز شیوه های پیشگیری و درمان این پدیده ها ، به انضمام مطالعه شرایط بیمار گونه اجتماعی است ؛ زیرا خاستگاه اصلی آسیب ها و گژ رفتاری های اجتماعی را باید در کل حیات اجتماعی و نوع خاص روابط انسانی جستجو کرد. نابسامانی های اقتصادی – اجتماعی چون : فقر ، تورم ، گرانی ، بیکاری ، فقدان امنیت مالی و حقوقی و دیگر عواملی که باعث محرومیت» می شوند ، زمینه مساعدی را برای انواع مختلف آسیب های اجتماعی چون: خود کشی ، سرقت ، اعتیاد به مواد مخدر ، الکیسم ، فرزند آزادی ، زور گیری ، طلاق ، گدایی و ... فراهم می آورند . از این رو مفهوم آسیب شناسی گسترده وسیعی پیدا می کند و از ابعاد ارزشی و کاربردی فراوانی برخوردار می گردد.
مطالب موجود به سه بخش جداگانه و در عین حال به هم پیوسته ، تقسیم شده است.بخش اول شامل چیستی آسیب های اجتماعی ، کژرفتاری ها و جرایم و انواع آنها است و بخش دوم به تبیین سه گانه زیست شناختی ، روان شناختی و جامعه شناختی می پردازد و بخش سوم به بررسی برخی از انواع آسیب های اجتماعی خاص اشاره دارد. در این بخش سعی شده است هریک از آسیب های اجتماعی مورد بررسی دقیق قرار گیرد و با ذکر یک یا چند "مورد" نسبت به تبیین و ریشه یابی آنها اقدام گردد. . گونه شناسی آسیب های اجتماعی
در گونه شناسی آسیب های اجتماعی از ملاک های متفاوتی می توان استفاده نمود. این ملاک ها ، در هر جامعه ای حداقل چهار خرده نظام فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی خاص دارند که در هر یک از این حوزه ها کنشگران فردی و جمعی می توانند با رعایت اصول و قواعد عمل جمعی مورد قبول در آن حوزه ها به چهار نوع سرمایه یا منبع ارزشمند-سرمایه فرهنگی یا دانش ، سرمایه اجتماعی یا تعهد منزلت ، سرمایه سیاسی یا قدرت و سرمایه اقتصادی یا ثروت- مورد نیاز هر جامعه دست یابند( عبدالهی ، 1383:20). هر نوع فعالیتی که خارج از چارچوب اصول و قواعد عام عمل جمعی برای رسیدن به منابع ارزشمند صورت گیرد ، کجروی محسوب می شود. بنابر این ، در مجموع با چهار گونه کجروی روبه رو هستیم (ر.ش: شکل 1-1). تعریف و هدف های آسیب شناسی
در پزشکی به مطالعه و شناخت ریشه بی نظمی های ارگانیسم( موجود زنده) آسیب شناسی
می گویند. در مشابهت کالبد انسانی با کالبد جامعه(نظریه اندام وارگی) می توان آسیب شناسی را مطالعه و ریشه یابی بی نظمی های اجتماعی تعریف کرد.
به گزارش هفت روز؛ درواقع آسیب شناسی اجتماعی ، مطالعه ناهنجاری ها و نابسامانی های اجتماعی نظیر بیکاری ، فقر ، اعتیاد ، خود کشی ، روسپیگیری ، رشوه خواری ، ولگردی ، زورگیری ، گدایی و ... همراه با علل و شیوه های پیشگیری و درمان آنها و نیز شرایط بیمار گونه اجتماعی است.
هدف ها و مقاصد آسیب شناسی اجتماعی را چنین می توان بر شمرد:
مطالعه و شناخت آسیب های آسیب های اجتماعی و علل و انگیزه های پیدایی آنها و نیز بررسی شخصیت کژرفتاران و ویژگی های جسمانی ، روانی ، فرهنگی و اجتماعی آنان. شناخت درست درد ها و آسیب ها ، نخسین شرط چاره جویی و بیش از نیمی از درمان است ؛ درد تشخیص ناداده را درمان نتوان کرد ؛ زیرا هر گونه ساختن بدون شناختن ، تیر در تاریکی رها کردن است. پیشگیری از آسیب های اجتماعی به منظور بهسازی محیط زندگی و جمعی خانوادگی.از آنجا که پیشگیری همواره ساده تر ، عملی تر و کم هزینه تر از درمان است ، دارای اهمیت بسیار می باشد. درمان آسیب دیدگان اجتماعی یا بکارگیری روش های علمی و استفاده از شیوه های مناسب برای قطع ریشه ها و انگیزه های آنان. تداوم درمان برای پیشگیری و جلوگیری از بازگشت مجدد کژ رفتاری و بررسی شیوه های بازپذیری اجتماعی. در عصر ما پیشگیری مهمتر از درمان است. بسیاری از آسیب شناسان اجتماعی برآنند که برای مبارزه با کژرفتاری ها باید زمینه اجتماعی آنها را از میان برداشت و برای حصول این منظور رعایت دو اصل ضروری است